Gå til innhold
NITO Telemark

Bedriftsbesøk på Valleråsen Vannbehandlingsanlegg

Vann er den beste tørstedrikk for både voksne og barn. Det anbefales å drikke vann til alle måltider, men også mellom måltidene. Det er derfor viktig å ha godt vann. I 2013 ble vannet fra Valleråsen vannbehandlingsanlegg kåret til Norges beste drikkevann i klassen for overflatevann. Er det fortsatt like godt?

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Fullfør

Valleråsen vannbehandlingsanlegg eies og drives av Porsgrunn kommune, avdeling for Kommunalteknikk.

Det ble opprinnelig bygget i 1954. Kommunen vedtok høsten 1994 å bygge ut anlegget og i 1997 stod det ferdig. Man fikk da et renseanlegg i fullskala med rensemetodene felling over filter samt klorering. I 2008 ble sikkerheten ytterligere forbedret mot parasitter ved installasjon av UV-anlegg.

Vannet blir brakt fram til Valleråsen i en fjelltunnel fra Møvann hvor det behandles og distribueres til forbrukerne via et 309 km langt ledningsnett. Det forsyner 99 % av Porsgrunns befoldknings vannbehov.

Ytterligere informasjon om vannrenseanlegget vil bli gitt på medlemsmøtet på Valleråsen. Etterpå blir det omvisning i deler av anlegget.

Det blir ikke servert bare vann denne kvelden, men kaffe og noe å bite i. Det er Forum for etablerte teknologer (FET) i NITO Telemark som står for arrangementet, men alle NITO-medlemmer i Telemark, både studentmedlemmer, ordinære medlemmer og pensjonistmedlemmer ønskes velkommen.

Det er begrenset antall, så her gjelder det å være «først til mølla»....