Gå til innhold
FAG – KURS OG KONFERANSER

Blockchain - Workshop

Lær om blockchain og hvilke muligheter det kan gi deg og din bedrift. Du får opplæring og praktisk øvelse i å programmere blockchain på denne workshopen med Jon Ramvi

Beklager, kurset er dessverre avlyst.

Workshop i Blockchain 

På workshop i blockchain lærer du hva blockchain er, hvordan blockchain kan løse utfordringer og hvilke platformer som finnes. Du lærer også mer om "Ethereum" og hvordan du kan skrive smartkontrakter. 

På kurset får du en demo av koding av blockchain av Jon Ramvi som er kursholder, og etterpå får du jobbe med egne koder på egen maskin med veiledning underveis. 

Hva er blockchain?

Utdrag fra NITO Refleks:

Ramvi forklarer blokkjede som en database der det ikke er noen sentrale ledd, men der alle kan bli med å validere data. Det kjøres datamaskiner over hele verden som utgjør et nettverket. Gjennom et slags lotteri blir maskinene tilfeldig valgt og får si hva som har skjedd i løpet av de siste minuttene eller sekundene. Hvis nettverket sier seg enige, loggføres dette. Deretter fortsetter man slik – blokk på blokk på blokk – i det som kalles en lenket liste.

Les mer om blochain hos NITO Refleks: "Kan blockchain bli like stort som internett?"

Praktisk informasjon og forkunnskaper

Kurset starter 09:00 og avsluttes senest 16:30. Vi serverer lunsj underveis, i tillegg til kaffe og te. Det er viktig med erfaring med objektorientert-programmering, og du må ta med egen PC, med Mist og testnet installert (mer info om programvaren kommer).

Jon Ramvi

Foredragsholder Jon Ramvi er kjent som ekspert på blockchain, og står blant annet bak konseptet "Oslo Blockchain Day" og utviklermiljøer "Blockchainers". Jon har holdt flere workshops i blockchain tidligere, og har en unik kompetanse innenfor området.

Bli medlem i oktober

Alle yrkesaktive som melder seg inn i NITO i oktober får en flott Osprey sekk.

Bli medlem i dag