Gå til innhold
NITO Østfold

Er Kalnes Norges mest brannsikre bygg?

Har du interesse rundt arbeid med brannvern i komplekse organisasjoner? Brannansvarlig i Sykehuset Østfold forteller om arbeidet med å bygge opp et organisatorisk brannvern i en kompleks organisasjon i et teknisk svært komplisert bygg.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Fullfør

Norges mest brannsikre bygg

Da det nye sykehuset på Kalnes ble tatt i bruk i 2015 ble det kalt for «Norges mest brannsikre bygg». Dette er en skummel påstand, som lett kan stå for fall. Hva er status på dette nå, etter et par års drift? Brannansvarlig for Sykehuset Østfold vil fortelle om branntekniske installasjoner på sykehuset og fortelle om systemer for å kontrollere og vedlikeholde det tekniske sikkerhetsnivået som er bygget inn i vegger og tak på Kalnes.

Suksesskriteriet for brannsikkerhet er at bygg og personer handler samstemt.

Kalnes sykehus er et høyt profilert bygg med en stor gjennomstrømning av personer som alle forventer «det beste» av sykehuset, også i forhold til brannsikkerhet. Å koordinere det «harde faget» mot spesialiserte faggrupper med sterkt omsorgs- og pasientfokus har vært utfordrende.

  • Hvordan gjennomfører man praktiske brannøvelser i et sykehus med full drift?
  • Hvordan kan man holde orden på – og dokumentere – øvelser og opplæring for mer enn fem tusen sykehusansatte?

- Brannansvarlig i Sykehuset Østfold, Inger-Johanne Velde forteller om dette, og deler erfaringer og utfordringer i brannvern-hverdagen på Kalnes sykehus.

Kurs og arrangementer i Østfold

Oversikt over kommende lokale kurs og arrangementer i Østfold.