Gå til innhold
FAG – KURS OG KONFERANSER

Estimering av måleusikkerhet for kjemiske og biologiske metoder

For prøvings- og kalibreringslaboratorier er det krav etter ISO/IEC 17025 og ISO 15189 å estimere måleusikkerhet. Kurset skal bidra til sikrere estimering av måleusikkerheten for metoder som benyttes til prøving eller kalibrering.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under

Faktura sendes til

Annen fakturamottaker

Fullfør

Du skal gjennom kurset bli i stand til å estimere måleusikkerhet av dine egne metoder basert på tilgjengelige data ved laboratoriet.

Innhold - kurs i estimering av måleusikkerhet for kjemiske og biologiske metoder

  • Måleusikkerhet - grunnleggende begreper
  • Forståelse av statistikk og usikkerhetsbudsjett
  • Usikkerhetskomponenter, identifisering og bidrag av type A og type B og en kombinasjon av disse
  • Estimering av ekspandert måleusikkerhet, praktiske eksempler

Gjennom gruppeoppgaver lærer du hvordan data fra kontrollkort og sammenlignende laboratorieprøving benyttes for estimering av kombinert måleusikkerhet.

Program Estimering av måleusikkerhet.pdf

Kursholder Dr. Scient. Khalid Saeed

Dr. Scient Khalid SaeedDette er en erfaren foredragsholder som i mer enn 20 år har gjennomført kurs innen måleusikkerhet for laboratoriepersonell og tekniske bedømmere i Norge og internasjonalt. Ofte er dette i regi av Norsk Akkreditering.

Med sin bakgrunn i kjemi bruker Saeed eksempler kjent fra kjemiske laboratorier.

Andre relevante kurs innen laboratoriefag

Kursholder Dr. Scient. Khalid Saeed

Dr. Scient Khalid SaeedDette er en erfaren foredragsholder som i mer enn 20 år har gjennomført kurs innen måleusikkerhet for laboratoriepersonell og tekniske bedømmere i Norge og internasjonalt. Ofte er dette i regi av Norsk Akkreditering.

Med sin bakgrunn i kjemi bruker Saeed eksempler kjent fra kjemiske laboratorier.

Andre relevante kurs innen laboratoriefag