Gå til innhold
NITO Vestfold

Hvalfangst - foredrag av Erik Jacobsen

Hvalfangsten er grunnlaget for mye av den moderne industriutviklingen i Vestfold, og ga arbeid og rikdom til mange i fylket. Erik Jacobsen har skrevet bok om denne historien, og foredrar for oss med lyd og bilder. I forkant av foredraget kan du også få med deg et typisk hvalfangermåltid.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Aktiviteter

torsdag 26.10.2017 16:00-18:30

torsdag 26.10.2017 16:01-18:30

torsdag 26.10.2017 16:02-18:30

torsdag 26.10.2017 16:03-18:30

Personopplysninger

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under

Faktura sendes til

Annen fakturamottaker

Fullfør

Erik Jacobsen har tatt tak i mange historier og begivenheter før dette har forsvunnet eller kildene er borte. Det gjelder hvalfangsten, men også utviklingen på Kaldnes og byggingen av Saga Oseberg i Tønsberg. Arrangementet foregår i regi av pensjonist-utvalget (PU), men er åpent for alle medlemmer. PU har valgt å legge arrangementet til Høgskolen, i håp om at også studentgenerasjonen kan ha nytte og glede av å få et innblikk i denne viktig Vestfoldhistorien.

I hele 100 år var vestfoldinger verdensmestre i jakt og slakt av havets giganter - storhvalene. Fangsten, som hovedsakelig foregikk på den andre siden av jordkloden, skapte en gullalder uten sidestykke i Vestfold.

Idag er det mange som mener at hvalfangerne bør skamme seg. At det de drev med bør forbli i den nasjonale «glemmeboka». Mange vestfoldinger er fortsatt stolte av denne epoken. Hvordan opplevde hvalfangerne det egentlig - på godt og vondt?

Filmskaper og forfatter Erik Jacobsen (46) har jobbet i flere år med å formidle denne eventyrlige epoken til nye generasjoner. For arbeidet har han blitt tildelt flere utmerkelser, blant annet Vestfolds første journalistpris og Tønsberg kommunes kulturpris.

I løpet av én drøy time byr Erik på både film, intervjuer, bilder og musikk - i en variert og fin miks.

Praktisk informasjon

  • I forkant av foredraget (kl. 16.00) blir det servert «erter, kjøtt og flesk» for de som ønsker det. Kryss av i påmeldingsskjemaet for om du har med ledsager og om du/dere vil ha middag. Egenandeler for middagen faktureres fra NITO.
  • Foredraget starter kl. 17.15 i auditorium Larvik
  • Bekreftelse og påminnelse om arrangementet sendes per e-post til de som er påmeldt ca. en uke før.

Utfyllende informasjon om høstens pensjonist-arrangementer i Vestfold