Gå til innhold
NITO Vestfold

NITO IKT: Hacking og sikkerhetskultur

Hvordan oppdage og bekjempe hacker-angrep og jobbe for å skape en god sikkerhetskultur? Benytt anledningen til å lære av to av de fremste på temaet i Norge: Roar Thon fra Nasjonal Sikkerhetsmyndighet og Oddvar Moe fra Advania.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under

Fullfør

NITO IKT Vestfold ønsker å starte et nettverk for NITO-medlemmer som enten jobber med IKT eller har en spesiell interesse for IKT. Vi er stolte av å presentere to svært dyktige foredragsholdere på temaet om IKT-sikkerhet:

Oddvar Moe

Oddvar erCloud and Datacenter Management MVP og Chief Technical Architect i Advania Norge. Han er en svært erfaren konsulent med fokus på Microsoft sikkerhet og har mer enn 17 års erfaring i IT-bransjen. Han har en unik bakgrunn med erfaring som Microsoft infrastruktur konsulent og som sikkerhetstester.

Bli med Oddvar der han viser hvordan angripere opererer, hva de ser etter og hvordan de bryter seg inn i bedrifter. Angrepene som blir demonstrert i presentasjonen blir benyttet i virkeligheten. Han vil også gå igjennom hvordan vi kan oppdage slike trusler på innsiden av nettverket ditt ved hjelp av kjente og noen ukjente verktøy. Her er noen stikkord på hva han vil gå igjennom:

  • Phishing mail til sluttbruker med makro aktivert vedlegg
  • Regel angrep mot Outlook Web Access (Ruler)
  • Autoruns og Sysmon
  • Windows Defender ATP
  • Vise tiltak som GPO innstilling for å blokkere makro i Outlook

Roar Thon

Roar er Fagdirektør Sikkerhetskultur i Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM). Han er en svært etterspurt foredragsholder og holder over hundre foredrag i året. Roar Thon fikk i 2012 IKTAT-prisen for hans innsats og evne til å skape forståelse for sikkerhetsarbeid.

Roar har fokus på mennesker, teknologi og sikkerhet og er spesielt opptatt av menneskers adferd. I dette foredraget vil han snakke om hva man skal gjøre før, under og etter et angrep.

 

 

 


Program

16:30 Mat, kaffe og te
17:00 Foredrag av Oddvar Moe
18:00 Pause. Vi oppfordrer til uformell erfaringsutveksling
18:30 Foredrag av Roar Thon

Av hensyn til servering ber vi om påmelding

Alle NITO-medlemmer, uavhengig av hvilken NITO-avdeling de tilhører, bes melde seg på via påmeldingen ovenfor. NITO-medlemmer som ønsker å ta med seg kolleger som ikke er medlemmer bes opplyse om antall/navn i kommentarfeltet ved påmelding.

Foredragene er gratis for ordinære medlemmer og studentmedlemmer av NITO. Det koster kr. 100,- for ikke-medlemmer, men det vil være mulig å melde seg inn i NITO både før og etter foredragene.

NITO IKT Vestfold

Et godt faglig tilbud er viktig for mange av våre medlemmer, og IKT er et prioritert område i NITO. Som den første avdelingen i landet har NITO Vestfold etablert en lokal faggruppe som vil tilrettelegge relevante møteplasser med bra faglig innhold for de som jobber innen IKT-området, eller de som har særskilt interesse av feltet.

Kontakt NITO IKT Vestfold

Som NITO-medlem er du velkommen til å melde deg gratis inn i fagnettverket NITO IKT. Som medlem får du:

  • Mulighet for å utvide ditt nettverk
  • Delta gratis på aktuelle temamøter
  • Faglig oppdatering med våre fagkurs 
  • Motta nyhetsbrev med aktuelt fagstoff

Les mer og meld deg inn