Den stille pandemien - antibiotikaresistens
Norge og resten av verden står midt oppi den største pandemien i moderne tid. I skyggene lurer en enda større trussel - antibiotikaresistens.
Dette arrangementet gjennomføres som en stream
Du deltar via internett fra der du er på mobil, nettbrett eller PC.
Hvordan det fungerer:
- Du melder deg på som vanlig - klikk "Påmelding".
- Innen arrangementet starter får du tilsendt en lenke på e-post fra NITO. Lenken gir deg tilgang til streamen.
- Arrangementet starter til oppsatt tid.
Koble deg gjerne på i god tid for å kontrollere at alt virker.
Bioingeniørfaglig institutt inviterer 24. mars til en ettermiddag med et meget viktig tema.
Samtidig som det både globalt og nasjonalt er naturlig å bruke store ressurser for å få kontroll på covid-19 pandemien, tar resistente bakterier i det stille livet av minst 700.000 mennesker hvert år, ifølge WHO.
I 2050 kan tallet være ti millioner, eller ett menneskeliv hvert tredje sekund. Antibiotikaresistens er derfor en mer alvorlig pandemi enn covid-19.
Vi vet at antibiotikaresistens er et økende problem, men hvor stort er omfanget? Hva kan vi som bioingeniører bidra med i arbeidet for å snu denne utviklingen? Dette skal vi forsøke å besvare i dette webinaret.
Med oss har vi tre eksperter på området. De vil gi oss et bilde av situasjonen og gi oss en påminning om laboratorienes viktige rolle.
Ørjan Samuelsen er professor ved Universitetet i Tromsø og forsker ved Nasjonalt kompetansetjeneste for påvisning av antibiotikaresistens (K-res) ved Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN).
Program
- Kl.12:00: Velkommen og introduksjon ved Anita Løvås Brekken - medlem av RUFMIK.
- Kl. 12:15: Antibiotikaresistens – helsesektorens klimakrise – hva er laboratoriets rolle? Arnfinn Sundsfjord, professor, Institutt for medisinsk biologi, Universitetet i Tromsø
- Kl. 13:00: Nasjonal kompetansetjeneste for påvisning av antibiotikaresistens, K-res – hvem er vi og hva gjør vi? Bjørg Haldorsen, spesialbioingeniør ved K-res
- Kl. 13:30-13:40: Pause
- Kl. 13:40: Samarbeid på tvers – hva er viktig og skjer ved utbrudd av resistente mikrober? Ørjan Samuelsen, professor, Universitetet i Tromsø
- Kl. 14:10: Avslutning og oppsummering med spørsmål til foredragsholderne.
Benytt muligheten til å stille spørsmål
Det er mulig å stille spørsmål til foredragsholderne per e-post til , enten på forhånd eller underveis i webinaret.
Det vil bli sendt ut lenke til opptak og kursbevis til påmeldte deltagere.
