Gå til innhold
NITO IKT Vestfold - digital sikkerhet
< Kurs og arrangementer

Hacking: Mennesket - det svakeste ledd?

NITO IKT Vestfold inviterer i oktober til to spennende arrangementer på USN. På programmet denne kvelden står cybertrusler og etisk hacking, samt hacking av medisinske implantat.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under
Loading

Deltakerne kan glede seg til å møte to interessante og engasjerte foredragsholdere; Marie G. Moe fra Sintef og Håvar Lønmo fra BDO. De har fått en en tidsramme på 45-60 minutter hver. I tillegg byr vi på enkel servering og 30 minutters pause med prat og mingling mellom foredragene.

NITOs medlemmer er velkommen til å invitere med seg kolleger og potensielle medlemmer. Vi ber om at alle melder seg på via påmeldingen på denne siden.

Praktisk

  • enkel servering kl. 16:30, foredrag starter kl. 17:00
  • møterom: Auditorium A1-39 - Holmestrand
  • egenandeler for ikke-medlemmer vil bli fakturert fra NITO (faktura sendes også til de som er påmeldt og ev. ikke møter opp uten å melde avbud)

Om foredragene

Med hjertet på Internett - hacking av pacemakere ved Marie Gaup Moe, Sintef

Moe er avhengig av et medisinsk implantat, en pacemaker som sørger for at hjertet hennes slår. Som sikkerhetsforsker ønsket hun å finne ut mer om informasjonssikkerheten i denne datamaskinen inne i sin egen kropp, men hun fikk ikke tilgang til å se koden som holder henne i live. Marie startet derfor et hacking-prosjekt for å finne ut av sikkerheten i sin egen personlige kritiske infrastruktur.

Cybertrusler og etisk hacking ved Håkon Lønmo, BDO

I foredraget får du høre om hvordan du kan bli hacket og hvordan du bør beskytte deg og virksomheten din.

Hva kan vi lære fra hendelser i Norge? Hvilke sårbarheter utnytter de kriminelle? Hvordan opererer de? Hvilke konsekvenser har datainnbrudd for virksomhetene, og hvordan blir angrepene håndtert?

Foredragsholder Marie Gaup Moe

Marie Moe har en mastergrad i matematikk/kryptografi, samt en doktorgrad i informasjonssikkerhet. Marie har erfaring som seksjonsleder ved NSM NorCERT, Norges nasjonale senter for håndtering av alvorlige dataangrep.

Hun jobber i dag som forskningsleder og forsker innen informasjonssikkerhet ved SINTEF IKT, og underviser ved NTNU. På fritiden er Marie engasjert i grasrot-organisasjonen ”I Am The Cavalry”.

Foredragsholder Håkon Lønmo 

Håkon Lønmo - BDOHåkon Lønmo er fra Tønsberg og var lenge aktiv fiolinist i Vestfold Symfoniorkester. Han gikk Befalsskolen for Marinen i Horten og var ubåtoffiser i flere år før han begynte sin karriere som «etisk hacker».

Nå lever Lønmo av å "bryte seg" inn hos virksomheter, offentlige og private. Han er en anerkjent sikkerhetsanalytiker med fartstid fra både Forsvaret og HelseCERT. Han har over 10 års erfaring med sikkerhetstesting og leder i dag denne tjenesten i BDO.

Han har et godt overblikk over hvilke sikkerhetshull de kriminelle kan utnytte og hvordan de kriminelle opererer for å stjele informasjon eller utføre økonomisk svindel.

Påmelding: Hacking: Mennesket - det svakeste ledd? 10. oktober

Påmelding: Digital sikkerhetskultur 17. oktober

Et nasjonalt løft for en trygg digital hverdag

Nasjonal sikkerhetsmåned er en årlig kampanje for å øke kunnskapen om digital sikkerhet i alle norske virksomheter og i befolkningen.

NITO IKT Vestfold

Et godt faglig tilbud er viktig, og IKT er et prioritert område i NITO. NITO Vestfold har etablert en lokal faggruppe som vil tilrettelegge møteplasser med bra faglig innhold for de som jobber innen IKT-området, eller de som har særskilt interesse av feltet.

Bli med i fagnettverket NITO IKT

  • Utvid nettverket ditt og delta gratis på aktuelle temamøter
  • Faglig oppdatering med våre fagkurs 
  • Motta nyhetsbrev med aktuelt fagstoff

Bli studentmedlem i NITO

Medlemskapet koster 350 kroner for hele studieperioden, og gir deg mange medlemsfordeler.

Bli medlem nå

Bli medlem i NITO

Gjør som over 88.000 andre ingeniører og teknologer! Med gode medlemsfordeler får du mer å rutte med i hverdagen.

Ordinær fagforeningskontingent er fradragsberettiget. Du kan trekke fra inntil kr. 3850,- i din skattepliktige inntekt!

Bli medlem nå

Aktuelle kurs og arrangementer i Vestfold