Gå til innhold
Communication network concept. Bilde: Getty images
< Kurs og arrangementer

Hvordan lede sikkerhet i Agile utviklingsmiljøer

IT-sikkerhetsutfordringene Norge står overfor har aldri vært større. Espen Agnalt Johansen, Operations & Security Manager i Visma Software International, deler Vismas modell for sikring av utvikling og leveranse i Agile utviklingsmiljøer. Deltakelse på foredraget er gratis og det er åpent for alle interesserte.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under
Loading

I Vismas modell settes den standardiserte sikkerhetstankegangen som f.eks ISO 27001 på prøve og tilnærmingen fokuserer på å formidle kontekstbasert trening, testing, veiledning og måling.

Vismas sikkerhetsprogram for Agil utvikling er modent og Johansen deler metodikkene med utviklingsmiljøer og sikkerhetsledelse.

Foredragsholder: Espen Johansen

Johansen arbeider som Operations & Security Manager i Visma. Han leder denne delen av arbeidet i 350 utviklingsteam world wide. Han arbieder sammen med seniorforsker Dr. Daniela S. Cruzes (SINTEF), som dokumenterer hvordan teamene ledes, dvs. hvilke typer ledelsespraksis som fungerer– eller ikke. Ledelsespraksis i disse teamene omfatter blant annet å benytte såkalte Bug bounty programs, der hackere betales for å jakte på feil og sårbarheter i programvaren som Visma utvikler. Johansen foreleser også på Universitetet i Oslo om dette temaet.  

Praktisk:

  • Sted: NTNU Gjøvik, Eureka 1/3 i Helvin-bygget (1. etasje). Bruk Mazemap for å finne frem på Campus. Administrasjonen opplyser om at parkering på ansatte-plasser er ok etter kl. 16.
  • Tidspunkt: torsdag 10.10. kl. 17. Foredraget varer i cirka 60 minutter. Deretter åpnes det for spørsmål og diskusjon.
  • Målgruppe: Du med teknisk innsikt og kunnskap om utvikling og/eller som leder utviklingsprosjekter. Passer utmerket dersom du allerede følger Agile metoder eller ønsker å ta steget fra en mer tradisjonell Waterfall metodikk over til Agile.
  • Deltakelse på foredraget er gratis og det er åpent for alle interesserte. Ikke minst ønsker vi IT-lærere og studenter hjertelig velkomne.

Er du NITO-medlem og jobber innen IKT?

  • Meld deg inn i NITO IKT - et fagnettverk for deg som vil bidra til faglig utvikling og påvirke politiske prosesser som er relevant for IKT-sektoren.

Les mer om NITO IKT her.

Andre kommende arrangement