Gå til innhold
Spredning av informasjon Foto: Getty images
< Kurs og arrangementer

Desinformasjon og falske nyheter: Fra pandemi og konspirasjonsteorier til krig

Hvordan påvirkes det digitale ordskiftet av desinformasjon og konspirasjonsteorier knyttet til store hendelser som koronaen, situasjonen i USA og nå Ukraina.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading
Vi fant ingen opplysninger om deg. Sjekk at mobilnummeret er riktig eller skriv inn opplysningene som mangler
Stemmer opplysningene? Hvis ikke, oppdater i skjema
Loading

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under
Loading

 
* Påkrevd felt

Fagnettverket NITO IKT i Vestfold inviterer til en hyggelig kveld der man både kan danne nettverk og et få spennende foredrag av ansvarlig redaktør i Faktisk.no, Kristoffer Egeberg.

Om foredraget

Hvordan oppstår falske nyheter og desinformasjon? Er det et problem i Norge, og hvordan blir vi påvirket? Og hvordan kan vi avsløre falske nyheter? Krigen i Ukraina har skapt en ny bølge med feil og desinformasjon, der sosiale medier spiller en ny og viktig rolle. Hva er egentlig sant i en krig, og kan vi kalle alt som er feil for falske nyheter? 

Faktisk.no lansert som den første dedikerte faktasjekkorganisasjonen i Norge. Faktisk.no er et unikt samarbeid mellom seks av landets største og konkurrerende mediehus: Dagbladet, VG, NRK, TV 2, Amedia og Polaris Media. Faktisk.no leder også medienes nye verifiseringsprosjekt for Ukraina, som ble etablert i april 2022.

Kristoffer Egeberg

Som medlem i den originale prosjektgruppen ble Kristoffer Egeberg Faktisk.nos første ansvarlige redaktør. Før dette var han undersøkende journalist i Dagbladet, og ble i 2015 tildelt Skup-prisen og Internasjonal Reporters IR-pris for avsløringene om «Nigeria-båtene», om Forsvarets tilslørte fartøy-handel med paramilitære selskaper i Vest-Afrika. Egeberg har blant annet høgskolestudier i krisehåndtering, risiko, sårbarhet og beredskap. Han har tjenestegjort i Forsvaret som soldat og offiser i FN- og NATO-tjeneste i Libanon, Bosnia og Kosovo. I 2017 utga han dokumentarboken "Fredsnasjonen Norge" på Kagge forlag.

Praktisk informasjon:

16.30 Servering av mat

17.00 Start av foredrag

Rom: A1-36 - Horten ved USN Vestfold

Andre aktuelle arrangementer i Vestfold