Gå til innhold
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
< Kurs og arrangementer

Leder for sikkerhet og leder for kobling

Trenger du å oppfriske din kompetanse som leder for sikkerhet og leder for kobling? Skaff deg gode rutiner og god opplæring på kurs.

Avlyst

NITO avlyser alle fysiske arrangementer

NITO opprettholder normal medlemsservice så langt det lar seg gjøre, men avlyser fra og med 12. mars alle kurs og arrangementer. Dette gjelder fram til og med 31. mai 2020. Påmeldte deltakere vil bli kontaktet.

NITO og koronaviruset

Sikkerheten for deg som arbeider med høyspenningsanlegg

For at de som arbeider med høyspenningsanlegg skal være trygge på din arbeidsplass, må LFS (leder for sikkerhet) og LFK (leder for kobling) ha gode rutiner og god opplæring. På kurset leder for sikkerhet og leder for kobling, vil både den som har til oppgave å instruere LFS og LFK og personell med godkjenningen lære følgende: 

  • Arbeidsoppgaver og rutiner som leder for sikkerhet / kobling
  • Forskrifter, ansvarsforhold og praktisk arbeid
  • Krav til leder for sikkerhet / kobling, og kompetansekrav

Kurset gir en teoretisk og praktisk tilnærming til hverdagen som leder for sikkerhet og leder for kobling, med gruppeoppgaver og praktiske caser fra virkeligheten som illustrerer utfordringer og problemstillinger du som leder for sikkerhet og leder for kobling kan møte på.

Kursprogram - Leder for sikkerhet og leder for kobling

Kurset passer for deg som:

  • Skal instruere LFS, LFK
  • Er LFS, LFK
  • Er ingeniør og/eller har full koblingsmyndighet
  • Til daglig jobber i høyspenningsanlegg
Etter Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg skal personell ha nødvendig opplæring, øvelse og instruksjon minimum hver 12. måned. 

Når du melder deg på får du mulighet til å bestille: 

  • deltakelse på felles middag: kr 650.
  • Boken "brukerguide FSE Høyspent": kr 800. (Du trenger boken på kurset.)

Kursholdere 

Bjørn Nordhagen, Agder Energi AS

Bjørn har lang fartstid innen kraftbransjen og er  Leder for Kobling ved Agder Energi AS i Kristiansand. Han kjenner utfordringene, ansvaret og rollen som LFS og LFK godt, og legger opp til kurs med gode praktiske eksempler og erfaringsutveksling i mellom deltakerne.

Gunnar Sagedal, Agder Energi AS

Gunnar har jobbet 30 år innen e-verket, som montør GR. A, og med energibalanse og innsamling av måleverdier. I senere tid har Gunnar jobbet med kundene til Agder Energi Nett med tariffer, avregning og siden 2004 vært driftsingeniør på nettsentralen til Agder Energi som leder for kobling.

Andre relevante kurs

Edugrade AS, Oslo, 14. oktober 2020