Gå til innhold
< Kurs og arrangementer

Mineralindustrien i Norge.

Det er et stort behov for sjeldne mineraler og det kan være strategisk å ta del i denne industrien, noe av det utvinnes allerede i Norge. Men kan vi bli selvforsynt?

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading
Vi fant ingen opplysninger om deg. Sjekk at mobilnummeret er riktig eller skriv inn opplysningene som mangler
Stemmer opplysningene? Hvis ikke, oppdater i skjema
Loading

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under
Loading

 
* Påkrevd felt

I dette foredraget får du innblikk i hvilke mineraler og det fremtidige potensialet. I hvilken grad kan vi klare oss med egen industri, eller må vi importere?

Norge, og Europa, er i svært liten grad i stand til å sikre nødvendig tilgang til en rekke råmaterialer som vi er helt avhengige av. For eksempel dekkes i dag 98 prosent av Europas behov for sjeldne jordartsmetaller fra utvinning i land utenfor Europa, hvorav Kina er ledende. Dette er ikke bærekraftig og direkte urovekkende i dagens geopolitiske klima. 

Det blir helt avgjørende for Europa å øke evnen til å være selvforsynt med strategisk viktige råvarer. Da må vi bidra, og få til økt utvinning og produksjon av mineraler i Norge. Næringsminister Jan Christian Vestre og regjeringen legger frem en ny mineralstrategi denne våren.

Vi har høye ambisjoner for mineralnæringen i Norge, og jobber nå med en ny mineralstrategi som skal ta norsk mineralnæring i en mer fremtidsrettet retning. Vår ambisjon er å være best i klassen og vi vil derfor gå bredt til verks for å sørge for dette. Vestre.

I dette foredraget får du høre Bård Bergfald fortelle om Norges mineralindustri, hva som produseres og om det er mulig for Norge å bli selvforsynt med noen av de kritiske mineralene. 

 Bård Bergfald.jpgBård Bergfald

Bård er daglig leder i Bergfald Miljørådgivere. Han har en bred kontaktflate mot miljøvernorganisasjoner, politikere, industri og andre sentrale aktører og spesielt god kompetanse innenfor miljøgifter, kjemisk industri og avfallshåndtering.

Han har tidligere arbeidet i Miljøstiftelsen Bellona, hovedsakelig med industriell forurensning.

 

NITO klima- og miljøutvalgets neste arrangementer