Gå til innhold
< Kurs og arrangementer

Mineralutvinning på havbunnen – tekniske utfordringer og muligheter

NITO lanserer et nytt fagnettverk for Ny maritim industri, og arrangerer et temamøte/kick-off der vi skal dykke ned på havbunnen.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading
Vi fant ingen opplysninger om deg. Sjekk at mobilnummeret er riktig eller skriv inn opplysningene som mangler
Stemmer opplysningene? Hvis ikke, oppdater i skjema
Loading

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under
Loading

 
* Påkrevd felt

Kartlegging viser at det er betydelige mengder mineraler på havbunnen i norske havområder. Dette er mineraler det er stor etterspørsel etter i verden, og markedet vokser i takt med befolkningsvekst og teknologiske fremskritt innenfor f.eks. batteri- og solcelleteknologi. Enkelte rapporter anslår at vår havbunn kan holde verdier opp mot 180 milliarder kroner i året (2020).

Norge har et næringsliv med lang erfaring innen olje- og gassutvinning, fiske og transport på sjøen, og er trolig godt posisjonert til å hevde seg i dette markedet.

  • Hvilke utfordringer kan den nye maritime næringen stå ovenfor når det kommer til mineralutvinning på havbunnen?
  • Hvilke former for teknologi er allerede i dag i bruk for å kartlegge havbunnen, og hvilke metoder for fremtidig utvinning er teknologisk lovende?
  • Kan tilstøtende teknologier fra vår nåværende maritime næring tas i bruk og videreutvikles i denne sammenhengen?

Steinar_Ellefmo.jpgDisse spørsmålene og flere stiller vi til Steinar Løve Ellefmo fra NTNU (Professor, multiscale geomodelling) når han gjester temamøtet om mineralutvinning på havbunnen. Ellefmo var en av forfatterne av «Teknologirapport havbunnsmineraler», som er en DNV-rapport som ble bestilt av Oljedirektoratet og overlevert i 2021.

Ellefmo vil gå igjennom rapporten, og svare fra spørsmål fra medlemmer av NITO sitt nye fagnettverk for ny maritim industri, som lanseres på denne dagen. Det vil også være mulighet for alle deltagere på kick-off møtet til å stille spørsmål.

Om Fagnettverk for Ny maritim industri

Den 8. september 2022 blir et nytt fagnettverk i NITO lansert, hvor medlemmer fra ulik bakgrunn og felles interesse for ny maritim industri møtes for å diskutere ulike temaer.

Alle NITO-medlemmer kan bli medlem av dette nye fagnettverket og få spisset informasjon og invitasjon til egne events. Du vil som fagnettverk-medlem også kunne påvirke hva som skal gjøres.

Raymond M. Kristiansen

Prosjektleder konsulent

Finn ditt kurs:

NITO arrangerer en rekke ingeniør- og teknologifaglige kurs. – Hvilke kurs vil du delta på?

Clarion Hotel & Congress Trondheim, Trondheim, 7. november 2022