Gå til innhold
< Kurs og arrangementer

Fra karbonbasert til grønn økonomi – hvordan gjør vi det?

Det sies at ingeniørene og teknologene har nøkkelen for å få til det grønne skiftet. Hva er de riktige nøklene og hvordan bruker vi dem?

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading
Vi fant ingen opplysninger om deg. Sjekk at mobilnummeret er riktig eller skriv inn opplysningene som mangler
Stemmer opplysningene? Hvis ikke, oppdater i skjema
Loading

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under
Loading

 




* Påkrevd felt

Utfordringene er store og mange i overgangen til en ny grønn økonomi. Noen av utfordringene går på hvordan produksjon av produkter som du og jeg ønsker å bruke skal foregå. Mange produkter inneholder råmaterialer det er knapphet på.

Avhengig av nisjemetaller

Produkter som inneholder kritiske metaller, eksempelvis datamaskiner, mobiltelefoner og større elektrisk- og elektronisk utstyr blir i dag effektivt samlet inn og sortert og metaller som stål, aluminium, kobber og gull blir gjenvunnet. Men hva med metaller som indium, gallium og sjeldne jordarter? Disse gjenvinnes ikke i dag.

Kan det hende du har nøkkelen?

Bård Bergfald som er daglig leder i Bergfald Miljørådgivere er spesielt opptatt av hvordan samfunnet skal håndtere miljøgifter. Han utfordrer ingeniører og teknologer spesielt når det gjelder industriell forurensning og gjenbruk av metaller. Mange metaller har kritiske egenskaper og trengs i små mengder for å produsere elektronikk. Denne elektronikken kan også være nødvendig for at vi kan gå fra karbonbasert til grønn økonomi.

Nå har du mulighet til å få et møte med Bård Bergfald. Du vil bli utfordret, du vil øke din egen kunnskap og kanskje settes du på sporet av å finne gode løsninger på noen av utfordringene.

 Bård Bergfald.jpgBård Bergfald

Bård er daglig leder i Bergfald Miljørådgivere. Han har en bred kontaktflate mot miljøvernorganisasjoner, politikere, industri og andre sentrale aktører og spesielt god kompetanse innenfor miljøgifter, kjemisk industri og avfallshåndtering.

Han har tidligere arbeidet i Miljøstiftelsen Bellona, hovedsakelig med industriell forurensning.

NITO Klima og miljø

Nettverksgruppen NITO Klima og miljø, med utgangspunkt i NITO Oslo og Akershus har som mål å skape kunnskap, forståelse, ideer og engasjement på tvers av alle sektorer og fagnettverk.

Nettverket er åpent for alle NITO-medlemmer.

!

Medlemsfordeler

NITO-medlemmer har tilgang på markedets kanskje beste tilbud innen blant annet bank og forsikring.

Vi gir nyttig karriereveiledning og har et bredt kurstilbud som hever din kompetanse.

Se alle dine medlemsfordeler 

NITO klima- og miljøutvalgets neste arrangementer