Gå til innhold
< Kurs og arrangementer

Python for ingeniøren

Er du interessert i dataanalyse og nysgjerrig på hvordan Python kan effektivisere arbeidet ditt? Bli med på to dagers fysisk kurs.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading
Vi fant ingen opplysninger om deg. Sjekk at mobilnummeret er riktig eller skriv inn opplysningene som mangler
Stemmer opplysningene? Hvis ikke, oppdater i skjema
Loading

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under
Loading

Aktiviteter

Faktura sendes til

Fakturaadresse

Annen fakturamottaker

Loading

 
* Påkrevd felt

NITOs kurs Python for ingeniøren gir deg grunnleggende forståelse for programmering og hvordan programvare fungerer. Dette er ettertraktet kompetanse, også for deg som ikke er spesialisert innen IT.

Hva er Python?

Python er et av verdens mest populære programmeringsspråk og brukes innen mange fagfelt. Det er et kraftfullt og anvendelig språk, men det er logisk bygd opp og lettere å lære enn de fleste andre programmeringsspråk. Kort fortalt kan du bruke Python til å fortelle datamaskiner hva de skal gjøre, noe som gir deg mange fordeler og muligheter.

5 grunner til å lære Python
 1. Python effektiviserer arbeidet ditt og kan spare deg for timer og etter hvert uker med arbeid
 2. Du får økt forståelse for hvordan datamaskiner fungerer, og vil bedre forstå og kunne ta del i den pågående digitaliseringen
 3. Kodepakkene som ligger tilgjengelig i Python, gjør at du som nybegynner kan teste ut teknologier som kunstig intelligens og maskinlæring på egenhånd
 4. Du får ettertraktet kompetanse som gjør deg attraktiv i arbeidsmarkedet
 5. Og det beste? Det er gratis og enkelt å komme i gang med Python! Ta det første steget og meld deg på dette kurset.

Hva lærer jeg i kurset?

I kurset vil du lære mer om de forskjellige mulighetene Python gir og hvordan du kan ta disse i bruk på egen hånd. Du får blant annet mulighet til å prøve deg på oppgaver innenfor:

 • Trygg introduksjon til koding og algoritmisk tenkning
 • Analysering og visualisering av datasett
 • Effektivisering av data i Excel
 • Enkel bilde- og videoanalysering 
 • Hvordan bruke Python som støtteverktøy i hverdagen
Praktisk rettet kurs

Kurset blir gjennomført som en blanding av teori etterfulgt av oppgaveløsning på egenhånd og gjennomgang av oppgavene i felleskap. På denne måten vil du få mulighet til å teste selv underveis, slik at du får et bedre læringsutbytte.

'Målet er at du etter fullført kurs sitter igjen med nok kunnskap til å kunne ta det i bruk i egne prosjekter, på jobb eller privat. Kanskje har du også blitt inspirert til å søke mer kunnskap om Python?

Programinnhold

Gjennomføring og praktisk informasjon

Kurset gjennomføres fysisk:

 • 3. april: kl. 09*/10-15.30
 • 4. april: kl. 9-15.30

*En uke før kursstart blir det sendt ut en brukerveiledning på hvordan du klargjør datamaskinen din før kurset. De som fortsatt trenger hjelp til å klargjøre datamaskinen kan få hjelp til dette mellom kl. 09-10 første dag. De som har klartgjort egen datamaskin møter kl. 10.

Helt ny i Python?

Vi anbefaler alle som ikke har grunnleggende kunnskap eller har programmert i Python før å delta på gratiskurset Introduksjon til Python for å få mest ut av Python for ingeniøren kurset. 

NITO tilbyr også kurset Kunstig intelligens og maskinlæring med Python for deg som ønsker å ta din kompetanse i Python til et videregående nivå.

Kristian Botnen.jpgKurset holdes av Kristian Botnen som har jobbet med IT på Universitetet i Bergen i over 10 år, hvor mye av fokuset har vært på å forenkle og automatisere arbeidsoppgaver ved hjelp av blant annet Python. 

Frida Basma

Frida Basma

Rådgiver

Har du innspill til kurs? Send en mail til

Aktuelle kurs innenfor IKT

Quality Hotel River Station, Drammen, 6. februar 2024