Gå til innhold
Melfjord salmar pressebilde
< Kurs og arrangementer

Bruk av rustfritt stål i marint miljø

Rustfritt stål brukes mye i industrien og spesielt oppdrettsnæringen bruker materialet i mange deler av produksjonskjeden. Men er det alltid rustfritt? Bli med på et dypdykk inn i materialteknologien med en av Norges eksperter på området.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Vi fant ingen opplysninger om deg. Sjekk at mobilnummeret er riktig eller skriv inn opplysningene som mangler

Stemmer opplysningene? Hvis ikke, oppdater i skjema

Loading

Arbeidsgiver

Loading

Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under

Loading* Påkrevd felt

Rustfritt stål har mange funksjonsområder, men når man planlegger materiale for bruk i bl.a. marine miljøer, vil det  være viktig å vite detaljer om miljøet som komponenten skal operere under. Men hva kan skje dersom man ikke tar godt nok hensyn til korrosjonsegenskapene til legeringen som velges? 

Utgangspunktet for dette webinaret er en artikkel i Teknisk Ukeblad i Juni 2023 hvor Roy Johnsen fra NTNU og Daniel Blücher fra SINTEF Industri satte fokus på bruk av rustfritt stål og syrefast stål i oppdrettsnæringen.

NITO har invitert professor Roy Johnsen til å holde et foredrag om temaene som ble tatt opp i denne artikkelen og svare på spørsmål fra deltakerne. 

Webinaret er gratis for alle. Velkommen!

Du møter:  

Roy Johnsen er professor ved institutt for maskinteknikk og produksjon ved NTNU og har lang erfaring med stål fra blant annet offshore-industrien. Under sin presentasjon vil han gi en oversikt over bruk av rustfritt stål i oppdrettsnæringen og hva man må være oppmerksom på ved valg av legering.

 

 

Fagnettverk Produksjonsteknologi

Dette webinaret er initiert av et NITO-medlem som ønsker å møte andre som er interessert i følgende temaer knyttet til produksjonsteknologi og -metodikk: Stål og stålkvaliteter, isolasjon (fiber, stenull osv), produksjonsmetoder (knekking, sveising, vannskjæring) etc. Formålet er å etablere et eget fagnettverk som er for de som er interessert i disse temaene og ønsker å møte andre med samme faglige interesse. 

Under dette webinaret kan du som deltaker på slutten av arrangementet komme med dine stikkord til andre produksjons-relaterte emner som du ønsker å få belyst av en ekspert.