Gå til innhold
FAGNETTVERK

Temamøte: Kunsten å IKKE kaste mat

Går det mye mat i avfallsdunken? Her får du tips på hvordan du kan trylle frem et velsmakende måltid av rester fra kjøleskapet og varer utløpt på dato.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under

Fullfør

Til høytider og ferier er de aller fleste norske kjøleskap og matskap velfylte med innhold. Når fridagene er vel overstått, og kjøleskapet bare litt mindre velfylt, hvor mye av maten kan fortsatt spises?

Eggene skal jo for eksempel være holdbare langt utover holdbarhetsdatoen, men hvor lenge egentlig? Og hva med gulosten som har fått noen små muggflekker? Må den bare kastes? Sånt lurer de fleste på innimellom, men som regel ender maten i søpla uansett. For sikkerhets skyld.

På dette temamøte får tips om:

  • Teknisk hva som skjer når matvaren blir dårlig
  • Oppbevaring av mat for at den skal holde seg lengst mulig
  • Hvordan vurdere holdbarheten med egne sanser?
  • Hva du kan gjøre med råvaren dersom den blir stygg og ekkel, men fortsatt kan brukes
  • Oppskritfer på velsmakende måltider tilberedet av mat du ellers ville ha kastet

Foredragsholder

Thomas Horne, forfatter og utgiver av boken «Kunsten å IKKE kaste mat».

Praktisk informasjon
Klokken 17:00-17:30
Kaffe, mingling og enkel bevertning
Klokken 17:30-19:30
Faglig presentasjon, pause med kaffe

No-show

Vi gjør oppmerksom på at hvis du velger å ikke komme, uten å gi oss beskjed (no-show), vil du bli belastet kr. 400,- i gebyr. Dette for at vi skal kunne dekke opp kostnadene som påløper.

Beskjed om at du ikke kan delta må gis til ansvarlig sekretær dagen før gjennomføring.