Gå til innhold
NITO Buskerud

Kunsten å IKKE kaste mat

Går det mye mat i avfallsdunken? Her får du tips på hvordan du kan trylle frem et velsmakende måltid av rester fra kjøleskapet og varer utløpt på dato.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Fullfør

Til høytider og ferier er de aller fleste norske kjøleskap og matskap velfylte med innhold. Når fridagene er vel overstått, og kjøleskapet bare litt mindre velfylt, hvor mye av maten kan fortsatt spises?

Eggene skal jo for eksempel være holdbare langt utover holdbarhetsdatoen, men hvor lenge egentlig? Og hva med gulosten som har fått noen små muggflekker? Må den bare kastes? Sånt lurer de fleste på innimellom, men som regel ender maten i søpla uansett. For sikkerhets skyld.

På dette temamøte får tips om:

  • Teknisk hva som skjer når matvaren blir dårlig
  • Oppbevaring av mat for at den skal holde seg lengst mulig
  • Hvordan vurdere holdbarheten med egne sanser?
  • Hva du kan gjøre med råvaren dersom den blir stygg og ekkel, men fortsatt kan brukes
  • Oppskritfer på velsmakende måltider tilberedet av mat du ellers ville ha kastet

Foredragsholder er Thomas Horne, forfatter og utgiver av boken «Kunsten å IKKE kaste mat».

Praktisk informasjon

Klokken 17:45-18:00

Frukt, kaffe, vann og mingling. Ingen servering utover dette

Klokken 18:00-20:00

Faglig presentasjon, pause med kaffe

Arrangementet er et samarbeid mellom NITO og Tekna i Buskerud