Gå til innhold
FAG – KURS OG KONFERANSER

Kvalitetskontroll for prøvingslaboratorier

Hvordan er kontrollrutinene på ditt laboratorium? Skal du ha internasjonal standard må du rette deg etter flere kontrollrutiner. Et kurs i kvalitetskontroll for prøvingslaboratorier bidrar til nødvendig kunnskap for akkreditering.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under

Faktura sendes til

Annen fakturamottaker

Fullfør

Å jobbe i et laboratorium innebærer stort ansvar. Laboratorium som ønsker å arbeide etter internasjonal standard må ha gode rutiner for kvalitetssikring.

Her inngår både interne og eksterne kontrollrutiner. Internasjonale standarder som NS-ISO/IEC 17025 og ISO 15189 er avgjørende. Dette innebærer rutiner for kontrolldiaggram og sammenlignede laboratorieprøvinger, noe som skal sikre kvaliteten på resultatene.

Kursinnhold:

Gjennomgang av kravene for etablering av kontrolldiagram og deltagelse i sammenlignede laboratorieprøvinger (SLP)Kontrollmaterialers egenskaperSlik lager du kontrollprøverEtablering, føring og overvåking av kontrolldiagramFastsettelse av grenseverdierAnalysefrekvens av kontrollprøverTrendanalyser, overvåking og evaluering av resultater etter deltagelse i SLPBruk av data fra kontrolldiagram og SLP for estimering av måleusikkerhet

Kurset innebærer forelesninger, en individuell oppgave og gruppeoppgaver.

For deg som er opptatt av kvalitet i laboratorier

Kurset passer for medarbeidere i organisasjoner som:

Ønsker å etablere et styringssystem i overensstemmelse med NS-ISO/IEC-17025Arbeider i et akkreditert laboratoriumArbeider med utvikling av styringssystem for å søke om akkreditering

Du møter Khalid Saeed

Foredragholder på kurset er Dr. Scient Khalid Saeed. Han har arbeidet for Norsk Akkreditering som teknisk bedømmer for prøving- og kalibreringslaboratorier helt siden ordningen ble etablert. Saeed har gjennomført flere hundre bedømmelser nasjonalt og internasjonalt.