Gå til innhold
Illustrasjonsfoto NITO
< Kurs og arrangementer

Arbeidsrett og den vanskelige samtalen

Hvordan tar du vanskelige samtaler, og hva ligger bak konflikter? Det er mange ulike problemstillinger du må kjenne til, og måten du tar opp utfordringer med medarbeiderne dine på må trene deg god på. Hvordan gjør du det?

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under
Loading

Faktura sendes til

Fakturaadresse

Annen fakturamottaker

Loading

 

Du lærer om kravene til deg som leder fra relevante lovverk, og hva du kan, og ikke kan gjøre. I tillegg lærer du om den vanskelige samtalen, og hvordan du kan unngå, og håndtere konflikter som oppstår blant dine medarbeidere. 

Les om smittevern for arrangementer i NITO

Smittevern

NITO følger myndighetenes råd og tar hensyn til smittevern ved gjennomføring av kurs og arrangementer. Vi ber alle våre deltakere på kurs, møter og konferanser om å holde seg oppdatert på informasjonen om koronasmitte som ligger på Folkehelseinstituttets nettsider

Vær oppmerksom på følgende: 

 • Ikke møt opp på arrangementet dersom du har symptomer på luftveisinfeksjon  
 • Husk god hånd- og hostehygiene 
 • Så langt det lar seg gjøre bør man unngå å benytte kollektivtransport. Dersom man må benytte kollektivtransport, skal man unngå rushtiden. Følg lokale råd om bruk av munnbind etc. 
 • Hold én meters avstand til andre møtedeltakere til enhver tid  
 • Dersom du blir syk og får påvist Covid-19 rett i etterkant av arrangementet skal du varsle NITO via (oppgi kurs/tid/sted du deltok og gjerne hvem som var kursansvarlig)

Se også: NITO og koronapandemien

Hva må du som leder vite om arbeidsrett?

Som leder kan du måtte håndtere en del utfordrende situasjoner. På dette kurset lærer du hva du juridisk sett kan, og ikke kan gjøre.

 • Hvile arbeidsrettslige fallgruver bør du unngå?
 • Hvordan håndterer du medarbeidere som ikke leverer resultater iht til avtalte mål?
 • Hvordan kan du sikre en fleksibel og endringsdyktig organisasjon?

Hvorfor er den vanskelige samtalen viktig?

Som leder kommer du i situasjoner hvor du må ha samtaler med dine medarbeidere, og noen ganger er innholdet vanskelig. For eksempel når du må gi en advarsel, eller gi instrukser som du vet medarbeideren syns er vanskelige. Hvordan forbereder, introduserer du til og gjennomfører en vanskelig samtale? På kurset lærer du å:

 • forberede deg, planlegge
 • holde hodet kald
 • lage mål, løsningsforslag i samtaler

 

Illustrasjonsfoto av Per Morten Hjemgård. FOTO: NITOKursholder: Per Morten Hjemgård

Per Morten har en engasjerende og motiverende personlighet, som gir trygge rammer på kurs. Han er edutainer i Puzzle Learning, og har lang erfaring med blant annet presentasjonsteknikk, selvledelse og personlig utvikling. Per Morten gir konstruktive og ærlige tilbakemeldinger, som gir deg et stort utbytte av kursene han holder.

Kursholder: Tore Lerheim

Tore Lerheim - Homble Olsby Tore er partner i advokatbyrået Homle Olsby i Oslo. Lerheim jobber hovedsaklig med arbeidsrett, pensjon og prosedyre. Tore holder engasjerende kurs og forklarer vanskelige tema på en svært forståelig måte. I tillegg har Tore møterett i høyesterett og har vært både sensor og veileder for masterstudenter.

Dette kurset inngår i kurspakken NITO Ny Leder

Ved å delta på NITO Ny leder får du som ny eller uerfaren leder en unik tilnærming til ledelse med praktisk trening av vår profesjonelle veileder, Cecilie Klæboe. Kursene foregår i perioden 12.11.20 - 20.3.21

NITO Ny leder inneholder

 • Lederkonferansen 2020 og Kickoff for NITO Ny leder
 • Tre relevante lederkurs: Introduksjon til ledelse, Lede kompetente medarbeidere, Arbeidsrett og den vanskelige samtalen.
 • Egne dybdedager etter hvert kurs, med individuell oppfølging
 • Praktiske oppgaver og arbeid mellom samlingene

mer om NITO Ny Leder

Praktisk informasjon

08:30 - Registrering 
09:00 - Kursstart
12:00 - Lunsj
16:30 - Avslutning

Kursprisen inkluderer lunsj og kaffe/te/vann alle kursdager.