Gå til innhold
Illustrasjonsfoto: NITO
< Kurs og arrangementer

Lede kompetente medarbeidere

Er du leder i en kompetansesterk organisasjon? Kompetente medarbeidere ønsker støttende og veiledende ledere, samtidig som de ønsker å jobbe selvstendig. Hvordan gjør du det?

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under
Loading

 

Praktiske caser, diskusjon og verktøy er utgangspunkt for et lærerikt kurs hvor dine utfordringer er grunnlag for læring. Du blir bevisst på dine lederegenskaper, og hvordan du kan tilpasse deg til ulike situasjoner.

Les om smittevern for arrangementer i NITO

Smittevern

NITO følger myndighetenes råd og tar hensyn til smittevern ved gjennomføring av kurs og arrangementer. Vi ber alle våre deltakere på kurs, møter og konferanser om å holde seg oppdatert på informasjonen om koronasmitte som ligger på Folkehelseinstituttets nettsider

Vær oppmerksom på følgende: 

 • Ikke møt opp på arrangementet dersom du har symptomer på luftveisinfeksjon  
 • Husk god hånd- og hostehygiene 
 • Så langt det lar seg gjøre bør man unngå å benytte kollektivtransport. Dersom man må benytte kollektivtransport, skal man unngå rushtiden. Følg lokale råd om bruk av munnbind etc. 
 • Hold én meters avstand til andre møtedeltakere til enhver tid  
 • Dersom du blir syk og får påvist Covid-19 rett i etterkant av arrangementet skal du varsle NITO via (oppgi kurs/tid/sted du deltok og gjerne hvem som var kursansvarlig)

Se også: NITO og koronapandemien

Du lærer:

 • Hvordan du skal kommunisere med teamet ditt
 • Utvikling og bevisstgjøring av eget lederskap, og hva du kan jobbe videre med
 • Å oppnå tillit og troverdighet når medarbeiderne har høyere faglig kompetanse enn deg

 Detaljert program kommer

Hva mener andre om dette kurset?

"Veldig lærerikt og inspirerende kurs med en særdeles dyktig foredragsholder. Vivi-Ann Hilde er svært dyktig og får de to dagene til å gå så altfor fort." - Frank Vinjerui, Boligbyggerlaget USBL Oslo

 

Lederrollen er blitt mer krevende enn noen gang.

Medarbeiderne er ofte svært kompetente og har mye fagkunnskap. Dette er typisk i organisasjoner med mange ingeniører og teknologer. De er gjerne flinkere og har mer fagkunnskap enn sine ledere.

I tillegg ønsker medarbeidere ledere som støtter og veileder når de har behov for det, men ellers lar dem få jobbe selvstendig. De kompetente medarbeiderne vil involveres og være med på prioriteringer. Samtidig ønsker de gjerne å få være i fred og jobbe selvstendig.

Hvordan kan du skape lik praksis og være èn bedrift når hele gjengen du leder er individualister?

Å lede og motivere medarbeidere i kompetansesterke organisasjoner krever at leder tilpasser sitt lederskap. Når er det er tid for å støtte? Når det er tid for å styre? Når Og ikke minst, hvordan få dem til å samhandle med de andre i teamet, og ikke bare være opptatt av eget fagområde.

Vi ses på kurs!

Kursholder - Vivi-Ann HildeVivi-Ann Hilde

er partner i konsulentselskapet Considium som bistår ledere og organisasjoner med å nå resultater. Vivi-Ann er siviløkonom fra NHH. Hun har ledererfaring fra merkevare- og konsulentbransjen og jobber med utvikling av ledere og ledergrupper.

Hun er konkrete og praktisk, og kommer garantert til å gi deg verktøy du har nytte av i din hverdag. Les artikler om ledelse på hennes populære blogg: hildeombusiness.no.

Dette kurset inngår i kurspakken NITO Ny Leder

Ved å delta på NITO Ny leder får du som ny eller uerfaren leder en unik tilnærming til ledelse med praktisk trening av vår profesjonelle veileder, Cecilie Klæboe. Kursene foregår i perioden 12.11.20 - 20.3.21

NITO Ny leder inneholder

 • Lederkonferansen 2020 og Kickoff for NITO Ny leder
 • Tre relevante lederkurs: Introduksjon til ledelse, Lede kompetente medarbeidere, Arbeidsrett og den vanskelige samtalen.
 • Egne dybdedager etter hvert kurs, med individuell oppfølging
 • Praktiske oppgaver og arbeid mellom samlingene

mer om NITO Ny Leder

Kurs i ledelse og prosjektledelse