Gå til innhold
Illustrasjonsfoto NITO: Smilende person
< Kurs og arrangementer

Lederkonferansen 2019

I år har Lederkonferansen fokus på digital ledelse og hvordan teknologien påvirker hverdagen vår som ledere. Hva gjør vi for å omfavne det digitale, og hva unngår vi?

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under
Loading

Faktura sendes til

Fakturaadresse

Annen fakturamottaker

Loading

Vi lager en jordnær ledelseskonferanse for deg som er teknolog og ingeniør, med fokus på nettverksbygging og relevant faglig påfyll. Du skal kjenne deg igjen i foredragsholdernes hverdag og kunne lære av deres eksempler. Vi vil inspirere deg og bidra til at du blir en dyktigere leder. 

Vi jobber forløpende med programmet for konferansen, og det vil bli publisert i løpet av våren. Meld deg gjerne på dersom du vil sikre deg en plass. 

Det beste med Lederkonferansen var foredragsholderne. For meg så var det en øyeåpner de lux, sitter fortsatt og bearbeider tankene. Utrolig motiverende å høre på disse lederne og å få snakke med andre deltakere.
- Deltaker Lederkonferansen 2018

På Lederkonferansen 2019 møter du blant annet:

Adis Cengic foto TU.jpgAdis Cengic - Norsk Gjenvinning

Adis deler sine ledererfaringer fra helautomatiseringen av sorteringsanlegget til Norsk Gjenvinning på Alnabru.

Adis brenner for å realisere potensialet i mennesker og prosesser på en bærekraftig måte, og leder i dag verdens mest avanserte søppelsorteringsanlegg!

Lederkonferansen Morten V. Kolek.pngMorten Vigen Kolek - Dfind Finance

Morten undrer seg over hvordan vi kan minimere muligheten for feilansettelser. Han har en hypotese om at mindre fokus på person og mer fokus på kompetanse kan være utslagsgivende for hvem du rekrutterer. 

Morten er Senior Manager i Dfind og har mange års erfaring med å rekruttere til spesialiststillinger! Han forteller om rekruttering og hvordan han tror ny teknologi vil kunne påvirkede viktige momentene og å hjelpe oss med å redusere støy i rekrutteringsprosessen.