Gå til innhold
< Kurs og arrangementer

Sykefraværshåndtering — Hva er lov og hva er lurt?

Trenger du kunnskap om og trening i hvordan håndtere hyppig eller langvarig sykefravær blant dine ansatte?

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading
Vi fant ingen opplysninger om deg. Sjekk at mobilnummeret er riktig eller skriv inn opplysningene som mangler
Stemmer opplysningene? Hvis ikke, oppdater i skjema
Loading

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under
Loading

Faktura sendes til

Fakturaadresse

Annen fakturamottaker

Loading

 
* Påkrevd felt

På NITOs kurs lærer du hvordan du som leder tar tak i og løser utfordrende sykefraværstilfeller med ansatte på en god, praktisk og effektiv måte, og innenfor gjeldende juridiske rammer.

Oppfølging av sykefravær i et mellommenneskelig og juridisk perspektiv

Oppfølging av hyppig og/eller langvarig fravær er en del av leders omsorgsplikt for mennesker som skal levere. Samtidig handler det – både juridisk og i praksis – om avveininger mellom virksomhetens behov for å få jobben gjort og den ansattes behov for å beholde sitt virke og kunne komme tilbake.

Kursinnhold

På dette kurset kommer vi innom den nødvendige samtalen og hvordan skape gode og tydelige rammer rundt et nødvendig møte, både formelt og mellommenneskelig. Videre vil vi snakke om «best practice» til å utvikle denne dialogen over tid.

Samspillet med eksterne aktører som NAV, fastlegen og evt. bedriftshelsetjeneste er også viktig, herunder rolleforståelse, ansvarsfordeling og håndtering av informasjon.

Viktige spørsmål som blir belyst
  • Rettslige rammer for tilrettelegging og krav til medvirkning
  • Hva har du som leder rett til, og hva har du plikt til?
  • Hva har arbeidstaker rett til, og hva har arbeidstaker plikt til?
  • Systematikk og handlingsrom i sykefraværsoppfølging
  • Den nødvendige samtalen og kommunikasjon rund helserelaterte utfordringer i jobb
  • Dokumentasjon – hvorfor det er viktig å sette igjen spor etter seg, og hvordan
  • Når er nok nok, hvor kan eller bør leder sette foten ned og eventuelt ta initiativ til avslutning?

Et praktisk rettet kurs

Kurset legges opp som en kombinasjon av forelesning, dialog med deltakerne og praktiske øvelser. Kursholderne benytter klassiske sykefraværseksempler med ansatte. Målet er at du etter endt kurs er tryggere på hvordan du som leder kan håndtere disse situasjonene, samtidig som du gir arbeidstaker de beste mulighetene til å lykkes.

Tverrfaglig vinkling

Kurset holdes av to svært kompetente kursholdere som fokuserer på hva som er lov og hva som er lurt fra deres to ulike perspektiver. Begge er erfarne kursholdere og holder foredrag innen sine respektive fagfelt.

Kari Andersen  1.jpg

Kari Bergeius Andersen er advokat med spesialisering i arbeidsrett, og har bred erfaring med problemstillinger knyttet til ledelse, styringsrett og omsorgsplikt, varslingssaker og håndtering av manglende prestasjoner eller sykefravær. Hun bistår arbeidsgivere i omstillingsprosesser. Kari er til daglig partner i advokatfirmaet Storeng, Beck & Due Lund.

Hedvig Rognerud 1.jpeg
Hedvig Rognerud
er DNCF sertifisert coach og har lang erfaring som leder og fra ledercoaching og konflikthåndtering som rådgiver. Hun er opptatt av menneskemøter og samarbeidsrelasjoner og tar med seg en stor verktøykasse innen temaene respektfull kommunikasjon, samhandling og konflikthåndtering. Hun arbeider i dag som forretningsutvikler i Fossekall AS og har tidligere vært fagansvarlig for psykososialt arbeidsmiljø i bedriftshelsetjenesten.

 

Kurs innen ledelse