Gå til innhold
NITO KOMPETANSESENTER

Lede kompetente medarbeidere

Er du leder i en kompetansesterk organisasjon? Kompetente medarbeidere ønsker en støttende og veiledende leder, samtidig som de ønsker å jobbe selvstendig. Hvordan leder du dem?

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under

Faktura sendes til

Annen fakturamottaker

Du diskuterer og jobber med praktiske caser og lærer gode verktøy du kan bruke i hverdagen. Dine egne utfordringer brukes som grunnlag for læring og utvikling sammen med Vivi-Ann Hilde. Du blir bevisst på dine lederegenskaper, og hvordan du kan tilpasse deg til ulike situasjoner.

På lede kompetente medarbeidere lærer du:

  • Hvordan du skal kommunisere med teamet ditt
  • Utvikling og bevisstgjøring om ditt lederskap, og hva du kan jobbe videre med
  • Å oppnå tillit og troverdighet når medarbeiderne har høyere faglig kompetanse enn deg

Kursprogram: Lede kompetente medarbeidere

 

Lederrollen er blitt mer krevende enn noen gang.

Som teknolog/ingeniør leder du ofte medarbeiderne som er svært kompetente og har mye fagkunnskap. De er gjerne flinkere og har mer fagkunnskap enn sine ledere.

Svært kompetente medarbeidere ønsker ofte at du støtter og veileder dem når de har behov for det, men ellers lar dem jobbe selvstendig. De vil involveres og være med på prioriteringer, samtidig vil de være i fred og få jobbe med sitt.

Hvordan kan du skape lik praksis og være èn bedrift når alle du leder er individualister?

Å lede og motivere medarbeidere i kompetansesterke organisasjoner krever at du som leder tilpasser ditt lederskap. Når er det er tid for å støtte? Når det er tid for å styre? Når, og ikke minst hvordan, får du medarbeiderne til å samhandle med de andre i teamet, og ikke bare være opptatt av eget fagområde?

Kursholder - Vivi-Ann HildeVivi-Ann Hilde

er partner i konsulentselskapet Considium som bistår ledere og organisasjoner med å nå resultater. Vivi-Ann er siviløkonom fra NHH. Hun har ledererfaring fra merkevare- og konsulentbransjen og jobber med utvikling av ledere og ledergrupper.

Hun er konkrete og praktisk, og kommer garantert til å gi deg verktøy du har nytte av i din hverdag. Les artikler om ledelse på hennes populære blogg: hildeombusiness.no.

Dette kurset inngår i kurspakken NITO Ny Leder

Ved å delta på NITO Ny leder får du en unik tilnærming til ledelse med praktisk trening av vår profesjonelle veileder, Cecilie Klæboe.
Konseptet er satt sammen av

  • kickoff
  • tre relevante lederkurs
  • egne dybdedager
  • praktiske oppgaver

NITO Ny Leder

Bli medlem i NITO

Gjør som 87.000 andre ingeniører og teknologer. Med gode medlemsfordeler får du mer å rutte med i hverdagen.

Ordinær fagforeningskontingent er fradragsberettiget. For 2018 kan du trekke fra inntil kr. 3850,- i din skattepliktige inntekt!

Bli medlem i dag