Gå til innhold
NITO Vest-Agder

Lederforum: Mandals AS – verdensledende på sitt felt

Bedriften er verdensledende på sitt felt etter 242 år med innovasjon. Bli med på besøk hos Sørlandets eldste og fremdeles eksisterende bedrift med historie fra 1775.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Fullfør

Temaer for besøket:

  • Automatisering
  • Endringsledelse

Enhver bygd med respekt for seg selv hadde en reperbane for å «slå» tau i seilskutetiden. I dag er det svært få igjen, og de er som oftest museer.

Lederforum anbefaler et besøk til en av sørlandets kulturbærere av industribedriften som kanskje få kjenner. Mandal Reperbane ble etablert mens Norge var i union med Danmark, har overlevd Napoleonkrigen, svenske-union og to verdenskriger.

Mandal Reperbane, nå Mandals AS, lager vevde slanger til alt fra brannslanger som vi alle kjenner, til slanger til oljeindustri og rørfornying.

Bedriften lager produkter som de fleste kjenner til, uten kanskje å vite at de kommer fra Mandal. Deres marked er hele verden med en stor andel til olje og gass bl.a i USA.

Men det som gjør Mandals spesielt, er at de siden 1930-tallet har utviklet og solgt sine egne vevstoler/maskiner for produksjon av tilsvarende produkter.

Dette gjør at Mandals har kunne være fremst i utvikling av sitt produktsegment samtidig som at de har kunnet bruke dette til å finne nye bruksområdet for sine andre produkter.

Vi ønsker velkommen til en hyggelig og interessant ettermiddag.

spørsmål til bedriftsbesøket?

Kontakt Arnfinn Mo, medlem i NITOs Lederforum i Agder:

 eller Mobil