Gå til innhold
NITO Vest-Agder

Lederforum: Vi besøker Trygg Nøsted Kjetting

Vi besøker utvalgte bedrifter i Agder rundt temaene digitalisering og Industri 4.0. I dag er det kjettingproduksjon hos Nøsted Kjetting AS i Mandal.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Fullfør


(Illustrasjonsbilde)
Nøsted Kjetting AS har produsert kjetting på «gammelmåten» i mange ti-år. I 2014 tok de i bruk automatisering i produksjonen, og nå ser de på muligheter for et samarbeid med Mechatronics Innovation Lab AS (MIL) i Grimstad.

Hør utviklingssjef Hans Svindland fortelle om bedriften, og bli med på omvisning.

«I tv-serien ”Ice Road Truckers” kjører sjåførene, med sine 18-hjulinger, gjennom snøstormene i Alaska med kjettinger de kaller triggs. Navnet henspiller på Trygg-kjettingen, som produseres av Nøsted Kjetting i Mandal» - NHO – Jobbskaperne.

Mens den ene norske kjettingprodusenten etter den andre har lagt inn årene, er Nøsted Kjetting historien om et norsk industriselskap i stadig vekst og utvikling.

I dag sysselsetter selskapet 75 mennesker i Mandal, og eier i tillegg åtte datterselskaper med totalt 350 ansatte i Norge, Litauen, Canada og USA. Konsernomsetningen ligger på om lag 350 millioner kroner.

Trygg-kjettingen er den eneste norskproduserte kjettingen som fremdeles finnes på markedet, men den er til gjengjeld verdensledende. Produsenten Nøsted Kjetting er også en av Mandals viktigste hjørnesteinsbedrifter.

Nøsted Kjetting AS ble etablert i 1939 av Alf Nøsted og er produsent av kjettinger til bruk innenfor transport, anlegg, skogbruk, landbruk, fiskeri, oppdrett, industri, olje og offshore.

Noen spørsmål?


Ta kontakt med medlem i NITO Lederforum Agder Bjørn Saltemark
E-post:
Mobil: 906 63 310

NITO Lederforum

Et nettverk for både etablerte teknologiledere og for deg som er på vei inn i en ledende stilling.

Kontakt Lederforum NITO Agder

Les mer og bli medlem i NITO Lederforum

  • Delta på gratis temamøter
  • Bli faglig oppdatert på våre lederkurs
  • Motta nyhetsbrev med aktuelt fagstoff