Gå til innhold
FAGNETTVERK

Temamøte: Sjokoladesmaking

Introduksjon til sjokoladens historie kombinert med smaksprøver

Kurset er fullt. Melder du deg på, kommer du på ventelisten. Du blir kontaktet så fort vi har ledig plass.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under

Fullfør

NITO Mat og drikke inviterer til dette sjokoladekurset som er en introduksjon til sjokoladesmaking får man lære hva sjokolade er og hvorfor smaking av sjokolade kan ligge på et like høyt nivå som smaking av vin eller andre gourmetvarer.

Vi begynner med en kort introduksjon til sjokoladens historie, samt en gjennomgang av sjokoladeproduksjon og hvordan variasjoner i de enkelte trinnene påvirker smaken.
Deretter lærer man den beste måten å smake på sjokolade, og hva som kjennetegner de vanligste typene og opprinnelsene som finnes.

Underveis får man naturligvis også smake på en rekke høykvalitets sjokolader av forskjellige typer og merker som omfatter fra mørke melkesjokolader til rene mørke sjokolader fra forskjellige opprinnelser over hele verden, med hovedfokus på de mest smakfulle sjokoladene med 60%-70% kakaoinnhold.

 

Foreleser

Svein-Magnus Sørensen er kanskje Norges fremste ekspert på sjokoladesmaking og en aktiv bidragsyter i det internasjonale sjokolademiljøet hvor han blant annet fungerer som dommer i International Chocolate Awards. I Norge er han gründeren av Sjokoladesmaking.no og stifter og ildsjel bak møteplassen Norway Chocolate Meetup – Lidenskap for Sjokolade.

Ønsker du å bli medlem i NITO Mat og drikke

Sted:

Akrinn (Sverres gate 12/Teknologibygget): U201
Det blir enkel bevertning i forkant til møtet.

Uteblivelse

Uteblir du fra arrangementet, uten å gi beskjed senest en dag i forkant, vil du bli fakturert 400 kroner for å dekke våre kostnader.

Aktuelle arrangementer