Gå til innhold
< Kurs og arrangementer

Omvisning på Andøya Space Center

Andøya Space Center er et senter for oppskyting av forskningsraketter og slipp av vitenskapelige ballonger. Anlegget er også utstyrt med en rekke bakkeinstrumenter som benyttes i utforskningen av det nære verdensrom.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under
Loading

Pensjonistkontaktene i NITO Nord inviterer til medlemsarrangement. Her vil det bli en omvisning på romsenteret, samt vises en nordlysfilm. Det vil bli servert et lett måltid, du får mulighet til å møte andre medlemmer og det informeres om hva som rører seg i NITO i dag.

Finn fram:

Andøya Space center ligger ca 5 km sørvest for Andenes sentrum. Når du kommer kjørende med bil tar du av mot Bleik og vil da lett se stasjonen like ved veien i Oksebåsen.

Møt opp i god tid. Det er begrenset antall plasser, og "først til mølla-prinsippet" gjelder. Bekreftelse om plass sendes på mail 1.august.

Andøya Space Center (ASC) skyter opp sonderaketter og forskningsballonger på Andøya og Svalbard. ASCs kunder inkluderer NASA, JAXA, DLR og ESA, samt nasjonale og internasjonale universiteter og forskningsinstitusjoner. ASC eier og opererer atmosfæreobservatoriet ALOMAR på Andøya og er tilholdssted for European Space Camp og andre utdanningsprosjekter. For mer informasjon, besøk Andøya Space Centers hjemmeside

For mer informasjon ta kontakt med pensjonistutvalg Aage Frantzen, 90114778 eller Kjell Svendsen, 90921856.