Gå til innhold
< Kurs og arrangementer

Tur til Flor & Fjære

Bli med til Flor & Fjære - et sted hvor regnbuen traff jorda. Stedet har en hage full av hemmeligheter og historier.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Aktiviteter

onsdag 21.08.2019

Feltet er påkrevd

onsdag 21.08.2019 08:00-20:30

forside.jpg

Det hele startet i 1965 da Åsmund og Else Marie Bryn kjøpte en forblåst husmannsplass på Sør-Hidle hvor de bygde en familiehytte. Over 20 år senere begynte Åsmund å beplante området, og Flor & Fjære tok form, og folk strømmet til. Etter hvert ble det behov for bevertning. I 1995 åpnet sønnen Olav og Siri (kona) restauranten. Nå er det tredje generasjon, Endre Bryn Hidlefjord, som har overtatt, og planene for nye utvidelser er klare. 

Et besøk til Flor & Fjære begynner med en behagelig båttur til øya. Fra Strandkaien i Stavanger tar det ca 20 min. med "Rygerfjord" før man stiger i land i blomsterhavet på Flor & Fjære.

Ved ankomst på øya står våre guider klare til å vise deg hagenes skjønnhet og dele hemmeligheter og historier. En omvisning i den bugnende parken gir innblikk i tre generasjoners lidenskap for å lage verdens vakreste hager. 
Etter turen i hagen er det middag. Kjøkkensjefen presenterer en delikat, fersk buffet med inspirasjon fra hele verden, med fiskesuppe til forrett. Etter dessert og kaffe har dere ca. en time til å utforske hagene på egenhånd før båtreturen.

Program 

Onsdag 21. august: Avreise Kristiansand etter avtalt tid - foreløpig kl. 8:00. Vi kjører til Jøssingfjord hvor vi møter vår eminente guide og får en omvisning i Sokndal. Først Helleren og huset der, så til Sogndalstrand med omvisning og lunsj på Sogndalstrand kulturhotell. Deretter Hauge i Dalane og kirka, også til Egersund. Her bor vi på Grand Hotel Egersund, der vi spiser middag.  
 
Torsdag 22. august: Vi koser oss med frokosten før vi inntar turbussen og kjører til kaia i Stavanger. Kl. 12:00 går vi om bord i båten som tar oss ut til øya Sør Hidle og den vakre blomsterverden på det som er kjent som Flor & Fjære. Her får vi en fantastisk omvisning og får se alt det vakre som faktisk er mulig å få til å gro på ei steinur ute i havet. Etter omvisningen er det 7-retters buffet på øya før båten tar oss med tilbake til Stavanger, og bussen tar oss videre hjem til Kristiansand der vi er ca. kl. 20:30.  

Praktisk informasjon

  • Turen arrangeres i samarbeid med Elkem Fiskaa Pensjonistklubb
  • Vi har lotteri, så ta med småpenger/- sedler
  • Ved uteblivelse/ikke meldt avbud: Det faktureres iht. overnevnte priser
  • Påmelding: Vi bekrefter fortløpende din deltakelse. Blir turen kansellert får du beskjed rett etter påmeldingsfristen

Pris

Pris for NITO pensjonistmedlem: kr. 3200 (ved 25-29 deltakere og kr. 3100 ved 30-39 deltakere. Tillegg for enkeltrom kr. 350).

Pris ledsager kr. 3985 (ved 25-29 deltakere kr. 3850. Tillegg for enkeltrom kr. 350).
Bindende påmelding etter påmeldingsfristen 31. juli. 
Fakturering: NITO sender faktura i forkant av turen (først i august). 

Prisen inkluderer:
Buss og sjåfør, kaffe på bussen, omvisning i Sokndal, lunsj på kulturhotellet, overnatting på Grand Hotel Egersund, middag om kvelden og frokost neste dag på hotellet, båt til Sør Hidle t/r, omvisning på Flor & Fjære og stor buffet på Flor & Fjære. 

Program for høsten 2019 for pensjonistene i NITO Vest-Agder

Noen spørsmål?

Ta kontakt med: ">Bjørn Johan Andersen.

Telefon: 905 78 798

Flere arrangementer i Agder