Gå til innhold
< Kurs og arrangementer

Teknomakt og demokrati

Hvilken innvirkning har algoritmer og Big Tech på mennesket? Foredraget tar opp teknologi gigantenes enorme makt.

Felles påmelding til NFDR

Påmelding

Foredragsholder Lena Lindgren tar opp teknologisamfunnet og hvordan tradisjonelle medier og sosiale medier preger oss og styrer oss. Dette formidler hun som en spennende thriller.

I denne presentasjonen, med utdrag fra boken Ekko, fletter Lena Lindgren politikk, mytologi, psykologi og vitenskap sammen med scener fra Silicon Valley. 

Lena Lindgren er til daglig politisk kommentator i Morgenbladet. Ekko, et essay om algoritmer og begjær er hennes første bok og vant Brageprisen for beste sakprosa i 2021.

Ekko var nymfen som snakket for mye. For dette ble hun dømt til en skjebne hvor hun bare kunne gjenta andre. På 2000-tallet møter vi Ekko i medieteknologien, i virale memer og skittstormer. Den som får algoritmene på sin side, vinner oppmerksomhetsøkonomiens høyeste trofé: å bli sett. 

Praktisk informasjon

Frokosten spanderes av Waterholes samarbeidspartnere. Serveres i foajeen på USN kl 8:00-8:25, før vi går i samlet flokk til auditoriet.

Kari Gjestvang

Kari Gjestvang

Seniorrådgiver

Waterhole Drammen

Arrangementet er et samarbeid mellom: NITO Buskerud, Universitetet i Sørøst -Norge, DNB, Drammen kommune, NAV, NHO Viken Oslo og Næringsforeningen i Drammensregionen.