Gå til innhold
< Kurs og arrangementer

Medlemsmøte med omvisning på KUBEN, 2019-rapport og planer for 2020

På KUBEN finnes flere utstillinger med fokus på Aust-Agders og Arendals historie. Pensjonistutvalget vil denne dagen se utstillingen Slavegjort, som har slaveri som tema. På møtet vil vi også informere om planer for kommende arrangementer.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Aktiviteter

onsdag 05.02.2020 17:30-20:00

Feltet er påkrevd

Faktura sendes til

Fakturaadresse

Annen fakturamottaker

Loading

Program

Omvisning av utstillingen Slavegjort. Omvisningen varer i en time. 

Deretter går vi igjennom arrangementene i året som har gått, samt hvilke planer vi har for 2020. Dette vil foregå i auditoriet, og det tar ca. en halv time.

Etter omvisningen serveres det rundstykker og kaffe i KUBENS kafeteria.

Praktisk

Egenandeler for ledsagere faktureres fra NITO. Det vil også bli fakturert kr. 135 ved manglende oppmøte/ikke meldt avbud for medlemmer.

Fra og med 1.1.2020 vil det være to pensjonistutvalg i Pensjonistgruppen NITO Agder.
Medlemmene vil ikke merke noe forskjell, dere vil fortsatt få mange interessante og gode arrangementer å bli med på, arrangert av pensjonistutvalgene i NITO Agder. 

Spørsmål om arrangementet?

Ta kontakt med PU i Agder Øst  på e-post eller på telefon.

Om utstillingen

  • Utstillingen Slavegjort har slaveri som overordnet tema. Utstillingen kombinerer den dramatiske historien om slaveskipet Fredensborg's siste reise.
  • Fortellingen om Fredensborg er Arendals lokalhistorie og verdenshistorie. Denne formidles i utstillingsdelen Slaveskipet Fredensborgs siste reise. Fredensborg forlot København i juni 1767. Utrustet for en reise i trekantfart, var skipet lastet med våpen, krutt og brennevin, som skulle omsettes i afrikanske slaver. Slavene skulle fraktes til St. Croix i Karibia, og verdifullt sukker bringes tilbake til København, men Fredensborg kom aldri hjem. Hun forliste ved Tromøy utenfor Arendal 1. desember 1768. Protokollene ble reddet i forbindelse med forliset, og derfor er Fredensborg's siste reise mulig å dokumentere dag for dag.
  • Vraket ble funnet i 1974, og Fredensborg anses å være verdens best dokumenterte slaveskip gjenfunnet som vrak. I utstillingen vises mange av gjenstander som ble funnet ved utgravningen av vraket. 

Arrangementer i regi av pensjonistutvalgene i Agder