Gå til innhold
< Kurs og arrangementer

Bli med på omvisning på KUBEN og medlemsmøte med 2019-rapport og planer for 2020

Se utstillingen Slavegjort, som har slaveri som tema. Hør også om pensjonistutvalgets kommende arrangementer for året.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Aktiviteter

onsdag 05.02.2020 17:30-20:00

Feltet er påkrevd

Faktura sendes til

Fakturaadresse

Annen fakturamottaker

Loading

Vi begynner med en omvisning av utstillingen Slavegjort. Omvisningen varer i en time. Deretter går vi igjennom arrangementene i året som har gått, samt hvilke planer vi har for 2020. Dette vil foregå i auditoriet, og det tar ca. en halv time.

Etter omvisningen serveres det rundstykker og kaffe i KUBENS kafeteria.

Praktisk

Det faktureres kr. 135 ved manglende oppmøte/ikke meldt avbud.

Spørsmål om arrangementet? Ta kontakt med  på e-post eller på telefon.

Om utstillingen

  • Utstillingen Slavegjort har slaveri som overordnet tema. Utstillingen kombinerer den dramatiske historien om slaveskipet Fredensborg's siste reise.
  • Fortellingen om Fredensborg er Arendals lokalhistorie og verdenshistorie. Denne formidles i utstillingsdelen Slaveskipet Fredensborgs siste reise. Fredensborg forlot København i juni 1767. Utrustet for en reise i trekantfart, var skipet lastet med våpen, krutt og brennevin, som skulle omsettes i afrikanske slaver. Slavene skulle fraktes til St. Croix i Karibia, og verdifullt sukker bringes tilbake til København, men Fredensborg kom aldri hjem. Hun forliste ved Tromøy utenfor Arendal 1. desember 1768. Protokollene ble reddet i forbindelse med forliset, og derfor er Fredensborg's siste reise mulig å dokumentere dag for dag.
  • Vraket ble funnet i 1974, og Fredensborg anses å være verdens best dokumenterte slaveskip gjenfunnet som vrak. I utstillingen vises mange av gjenstander som ble funnet ved utgravningen av vraket. 

Andre arrangementer i regi av pensjonistutvalget