Gå til innhold
Bilde av mann
< Kurs og arrangementer

Stream: Det digitale dopet - hvordan hjernen vår påvirkes av teknologi

Visste du at vi i snitt plukker opp mobilen vår 150 ganger i løpet av en dag? Og at når du som gammel ser tilbake på livet ditt vil du ha brukt over 11 år på mobilen din?

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under
Loading

 

I Ole Petter Hjelle sitt foredrag vil du høre om hvordan mobilbruk påvirker hjernene våre og hvordan du ved hjelp av noen enkle grep kan redusere avhengigheten av smarttelefoner. Men, kanskje aller først og fremst, få noen tips til hvordan vi kan bruke teknologien på en best mulig måte. I våre egne liv, og i barnas.

Større studier viser en sammenheng mellom mobilbruk og depresjon, angst og søvnlidelser. Dette er spesielt godt dokumentert hos barn og ungdom. Ironisk at de fleste av oss bruker mest tid på de plattformene som gjør oss mindre lykkelige.

Plattformer som facebook, instagram og snapchat er laget for å gjøre oss avhengige. En undesøkelse fra USA viser at 80 prosent av ungdom mellom 10 og 16 år heller vil være en dag uten stemmen sin, enn en dag uten mobilen.

Teknologien har kommet for å bli, men hvordan velger vi å bruke den? Ole Petter Hjelle vil gi oss noen enkle grep for åå redusere avhengigheten av smarttelefoner. 

Hvordan kan vi bruke teknologien på en best mulig måte. I våre egne liv, og i barnas.

Arrangementet er et samarbeid mellom Tekna og NITO.