Gå til innhold
EAT-dietten. Illustrasjonsbilde. Foto: Getty images
< Kurs og arrangementer

EAT-dietten: Betydning for folkehelsa, landbruket og bærekraft

I januar i år presenterte EAT-Lancet-kommisjonen, med Gunhild Stordalen i spissen, sin mye omtalte sluttrapport. Forskergruppen har hatt som mål å finne fram til en sunn diett produsert i et bærekraftig matsystem. Langt fra alle forskningsmiljøene er enige i konklusjonene og anbefalingene om et hovedsakelig plantebasert matinntak.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under
Loading

Aktiviteter

torsdag 24.09.2020 17:00-19:00

Feltet er påkrevd

Blir med på et åpent temamøte hvor vi ser nærmere på EAT-dietten og hvilke konsekvenser det kan få dersom store deler av Norges befolkning endrer sine matvaner i henhold til dens anbefalinger.

Program

 • Hva er EAT-dietten og hvilken betydning kan den ha for norsk folkehelse? v/ Amelia Haile, Høgskolelektor ved fakultet for helse- og sosialvitenskap/folkehelse, HINN
 • Hvilken betydning kan en overgang til EAT-dietten få for norsk landbruk og bærekraft? v/ Odd Magne Harstad, Professor emeritus i husdyrernæring ved NMBU

  Innledere

  Amelia Haile er utdannet bachelor i ernæring og master i folkehelsevitenskap. Hun jobber som høyskolelektor ved Høyskolen i Innlandet (HINN) fakultet for Helse- og sosialvitenskap, seksjon folkehelse. Haile har studieprogramansvar for master i folkehelsevitenskap og har tidligere hatt studieprogramansvar for årsstudium mat, ernæring og helse. Hun underviser relevante emner innenfor ernæring og folkehelse. Haile er spesielt opptatt av å redusere sosial ulikhet og jobber for at folkehelseperspektivet skal inkluderes i alle områder i samfunnet.

  Odd Magne Harstad er professor emeritus i husdyrernæring ved Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap ved Norges miljø- og biovitenskapelige Universitet (NMBU). Han har arbeidet ved NMBU siden 1980,  og de siste 10 åra mest med utnyttelsen av nasjonale fôrressurser til  matproduksjon og utslipp av klimagasser fra husdyrproduksjonene, med særlig vekt på mjølk- og kjøttproduksjon på storfe.  Han har lagt stor vekt på å formidle kunnskaper og forskningsresultater innen disse temaene til ulike målgrupper gjennom en rekke bidrag i ulike media og ved å bli brukt som foredragsholder og fagekspert.

Praktisk info

 • Vi legger opp til både fysisk og digital deltakelse. Kryss av for dette ved påmelding. Antall fysiske plasser vil være begrenset og følge gjeldende smittevernanbefalinger.
 • Arrangementet holdes fysisk på Høgskolen i Innlandet, Campus Hamar, Biohuset 2, klasserom 105 - inngang N (ved krysset Ole Bullsgate/Holsetgate). Bruk Mazemap for å finne frem.
 • Deltar du digitalt vil du få tilsendt lenke før kursstart.
 • Arrangementet er i regi av NITO Hedmarks faggruppe for bioteknologi og kjemi. Ønsker du å engasjere deg i gruppen eller har innspill til temaer ta gjerne kontakt på
 • Temamøtet arrangeres som en del av Forskningsdagene som i år har "hjernen" som overordent tema.

Aktuelle kurs og arrangementer i Hedmark

Quality Hotel Strand Gjøvik, Gjøvik, 24. august 2020