Gå til innhold
Grottevandring Mokk gård: Foto:mokk.no
< Kurs og arrangementer

Familiedag på Mokk gård

Ta med hele familien på en opplevelsesrik dag på Mokk gård. Det blir guidet tur til de gamle kobbergruvene og mulighet for grottevandring. I naturskjønne omgivelser byr vi på hjemmelaget pizza bakt i steinovn og god stemning.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading
Vi fant ingen opplysninger om deg. Sjekk at mobilnummeret er riktig eller skriv inn opplysningene som mangler
Stemmer opplysningene? Hvis ikke, oppdater i skjema
Loading

Aktiviteter

søndag 14.08.2022 16:00-18:00

 
* Påkrevd felt

 

Mokk går ligger 340 m.o.h. øverst i Ogndal i Steinkjer kommune – ikke langt fra Norges geografiske midtpunkt. Gården eies og drives av Kristin Wåtland Delbekk og Kjell Debekk. Her tilbys ulike aktiviteter, servering og overnatting.

 

Guidet tur til kobbergruver fra 1700-tallet

På 1700-tallet ble det oppdaget kobberforekomster i det vulkanske fjellet ovenfor Mokk. Dette førte til at det ble igangsatt gruvedrift her i en kort og hektisk periode. I dag ligger gruveåpningene med utsortert stein utenfor som et kulturminne fra en tid som hadde stor betydning for Ogndalen. Fra gården følges samme stien som gruvearbeiderne brukte for 250 år siden. Turen går i jevn stigning 2 km opp til gruvfjellet. Noen av gruvegangene er mulig å gå inn i, og her kan man se tydelige spor av alt arbeidet som ble utført med håndkraft, og de vakre fargene i det oksyderte kobberet.

 

Når vi kommer tilbake på gården blir det servert hjemmelaget pizza bakt i steinovn. Her får vi også møte alle dyrene på gården og tid til en hyggelig NITO-prat.

 

 

Praktisk

  • Oppmøte ved Mokk gård kl. 11.00
  • Ta kontakt dersom du trenger hjelp med transport/ønsker samkjøring.
  • Legg inn antall familiemedlemmer du ønsker å melde på i kommentarfeltet ved påmeldig. Evt kan du sende en mail til trondelagnord@nito.no.
  • Oppgi allergier eller andre mathensyn i kommentarfeltet ved påmelding.

Grottevandring

For de tøffeste av oss vil det være mulig å melde seg på grottevanding etter at arrangementet er ferdig. (Pris: 600 kroner) Du får utdelt våtdrakt, regndress, hjelm og hodelykt. Etter en innføring i grottenes spennende naturrikdommer og utfordringer, settes kursen mot det underjordiske der dagslyset snart forsvinner. I Jettegrytegrotta følger vi et bekkefar over to hundre meter innover i bakken. Her kan du oppleve bl.a. dryppstein, jettegryter og fantastiske farger og former. 

  • Pris: 600 kroner pr. deltaker.
  • Anbefalt aldersgrense: 9 år
  • Kryss av for at du ønsker å delta på grottevandring ved påmelding.
  • Deltagerne bør ha på seg lang ulltrøye og joggesko eller fjellsko. Ta med kles- og skoskift til etter turen.

Tekst og bilder hentet fra mokk.no