Gå til innhold
< Kurs og arrangementer

Framtidens båttur - hybriddrevet hurtigbåt til Pyramiden

Hurtigruten Svalbard og Brim Explorer tar oss med til Pyramiden med elektrisk hurtigbåt. Med fartøyet MS Bard får du oppleve en spennende og miljøvennlig båtreise, til Nordenskïoldbreen og den fraflyttede russiske bosettingen Pyramiden.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under
Loading

Faktura sendes til

Fakturaadresse

Annen fakturamottaker

Loading

 

Tett på naturen på miljøvennlig vis

MS Bard er framtidens båt med den grønneste teknologien som finnes på markedet i dag. Dette er i tråd med den øvrige utviklingen i Hurtigruten, som i 2019 lanserte MS Roald Amundsen, verdens første hybriddrevne cruiseskip. I tillegg ombygges eksisterende skip til å gå på en blanding av store batterier, naturgass og biogass – produsert fra organisk avfall.

Svalbard er kjent for sin arktiske stillhet, og med den lydløse elektriske katamaranen vil du nå kunne få oppleve dette på best mulig måte. Båten er utslippsfri når den går på strøm, og Hurtigruten er stolte over å kunne introdusere denne typen transport i arktiske farvann.

Spøkelsesbyen Pyramiden

Selv om selve transportmetoden med elektrisk hurtigbåt hører framtida til, er det å besøke Pyramiden som å gå inn i en tidsmaskin og reise tilbake til Sovjetunionen. På 1980-tallet bodde det over 1000 mennesker her i byen, og det ble ansett som et vellykket samfunn med skole, barnehage, svømmehall, idrettsbaner og kulldrift. I 1998 stengte det russiske gruveselskapet Trust Arktikugol kullgruven, og byen ble fraflyttet i løpet av veldig kort tid. Tilbake på bordene står kopper, bøker ligger henslengt på skolepultene, og noteheftet står klart på pianoet. Kun et fåtall personer jobber og bor i byen. For besøkende er det en helt spesiell opplevelse å få en guidet tur rundt de forlatte bygningene i Pyramiden.

Unike opplevelser

Forholdene på Svalbard endrer seg mye gjennom året, og en tur til Pyramiden under midnattssola i mai vil være annerledes enn når polarnatta nærmer seg i oktober. Uansett årstid, kan du forvente unike opplevelser i vakker Svalbardnatur. Vil vil også nyte den vakre utsikten mot Nordenskioldbreen.

Båten er utstyrt med moderne design og innovative teknologiske løsninger som undervannsmikrofon og undervannsdroner, og dette skaper en unik plattform for utforsking av hav, natur og dyreliv under, så vel som over vann.

Praktisk informasjon

MS Bard er blant de første sightseeingbåtene i verden som kan kjøre heldagsturer med strøm, spesialdesignet til sitt formål. Når båten går over 10 knop på transportetappene til Barentsburg og Pyramiden slår en hybridløsning med splitter ny, drivstoffbesparende teknologi inn. Når båten nærmer seg breer, dyreliv eller bosetninger vil den gå lydløst på 100% strøm.

Inkludert

  • Henting på overnattingssted
  • Båttur til Pyramiden med guide om bord. Guidet rundtur i Pyramiden når det er mulig å gå i land.
  • Et lite måltid
  • Alt nødvendig sikkerhetsutstyr