Gå til innhold
< Kurs og arrangementer

Hvordan bidrar mennesker til klimaendringer?

Forsker Maria Sand gir innsikt i FNs klimapanels hovedrapport. Mennesker påvirker klimaet. Hvordan fører det til hetebølger, ekstremregn og tørkeperioder?

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading
Vi fant ingen opplysninger om deg. Sjekk at mobilnummeret er riktig eller skriv inn opplysningene som mangler
Stemmer opplysningene? Hvis ikke, oppdater i skjema
Loading

 
* Påkrevd felt

Dagens klimaendringer er de raskeste og mest omfattende på tusenvis av år. Menneskelig aktivitet påvirker klimaet, og bidrar til å gjøre hetebølger, ekstremregn og tørkeperioder kraftigere og hyppigere.

Klimaendringene påvirker i dag alle verdenshjørner og vi vil se flere endringer etter hvert som temperaturen øker. Hvis vi skal begrense oppvarmingen til 1,5 grader, må vi kutte utslippene av klimagasser raskt og omfattende.

FNs klimapanel sin sjette hovedrapport presenteres av meteorolog Mari Sand fra Cicero. Hun har spesiell interesse for atmosfæriske partikler.

Praktisk informasjon

12.00 -12.30 Servering av rundstykker og kaffe 
12.30 -14.00 Faglig presentasjon og tid til spørsmål

Maria Sand 

profile_116.jpg

Maria forsker på partikler og andre kortlevde komponenter i atmosfæren med fokus på sotpartikler og klimaendringer i Arktis. Til dette brukes globale klimamodeller, slik som den norske klimamodellen, NorESM.

Hun har en doktorgrad i meteorologi og oseanografi fra Universitetet i Oslo (2014). Hun har også jobbet to år som gjesteforsker ved NASA Goddard Institute for Space Studies i USA. 

Spørsmål om arrangementet?

Kontakt  pensjonistgruppen i Drammen

Telefon: 97531470

Kari Gjestvang

Seniorrådgiver