Gå til innhold
Foto: Gyldendal/HenrikKoitz
< Kurs og arrangementer

I grenseland - Historien om Frode Berg

Er dette norgeshistoriens største etterretningsskandale? Hør historien om Frode Berg - og livet på innsiden av norsk etterretning og russiske fengsler.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under
Loading

 

I 2020 ble boka "I Grenseland" lansert. Bak den står forfatter og Norges fremste Russland-reporter Morten Jentoft, som dekket saken for NRK mens Berg satt i fengsel. 
Morten Jentoft og Frode Berg stiller sammen på Stormen bibliotek for å formidle historien.

I desember 2017 blir Frode Berg arrestert i Moskva

Halvannet år senere blir den pensjonerte grenseinspektøren dømt til 14 års fengsel for spionasje.

Frode Berg soner to år i det beryktede Lefortovo fengslet

Bak murene blir han servert kålsuppe og tynn grøt, gjennomfører løgndetektortester og får fra cellekamerater av ulik støpning vite mye om hva som foregår i kulissene i dagens Russland.

Han forsøker å forstå hva som skjedde da han sa ja til å være kurer for en bekjent i den norske etterretningstjenesten. Han vet ikke om han kommer ut i livet, eller om han noen gang får se sine kjære igjen.

"Jeg er tynnslitt psykisk og her må både de som sendte meg og norske myndigheter ta ansvar. Jeg har grått noen tårer, men P og J og noen andre skal få gråte når jeg er hjemme."

15. november 2019 blir Berg benådet

Hør hele historien om et drama som satte forholdet mellom nabolandene Russland og Norge på prøve – en historie som blir gitt viktig kontekst og nødvendig kritisk distanse ved at forfatteren er Norges fremste Russland-reporter, Morten Jentoft.

Morten JentoftMorten Jentoft er journalist og forfatter. Han har i en årrekke vært ansatt i NRK, blant annet i NRK Finnmark, og som kanalens utenrikskorrespondent i Russland fra 1996 til 2000.

Jentoft har skrevet flere bøker om kontakten mellom nordmenn og russerne i nordområdene, og har et pågående bokprosjekt sammen med Frode Berg som ble dømt for spionasje i Russland.  

Praktisk info:

  • 16:00 Dørene åpnes for registrering av deltakere.
  • 17:00 Foredraget starter. 
  • Dersom du ønsker å kjøpe boka kan den bestilles direkte hos Norli. 
  • Det vil være mulig å få medbrakt bok signert etter arrangementet. 

thumbnail_image001.png