Gå til innhold
< Kurs og arrangementer

Julekonsert med Jernbanens musikkorps

Solister Eva Bjerga Haugen og Nikolai Saglien Gausel har begge mottatt priser for sitt sangtalent.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading
Vi fant ingen opplysninger om deg. Sjekk at mobilnummeret er riktig eller skriv inn opplysningene som mangler
Stemmer opplysningene? Hvis ikke, oppdater i skjema
Loading

Aktiviteter

mandag 11.12.2023 19:00-20:30

Aktivitetsvalg er påkrevd

mandag 11.12.2023 19:01-20:30

mandag 11.12.2023 19:02-20:30

 
* Påkrevd felt

70-årsjubilanten Jernbanens Musikkorps Stavanger inviterer til sin tradisjonsrike julekonsert under ledelse av dirigent Torbjørn Dahl. På programmet står norske og internasjonale juletoner. Årets sangsolister er Eva Bjerga Haugen og Nikolai Saglien Gausel. Både Eva og Nikolai har deltatt på konserter med Jernbanens Musikkorps ved flere tidligere anledninger inkludert korpsets jubileumskonsert i mars i år.

Jernbanens Musikkorps Stavanger er et janitsjarorkester med rundt 60 glade musikanter i alle aldre. Korpset hadde opprinnelig som formål å virke for god musikk og fremme kameratslige formål for musikkinteresserte innen jernbanen. I dag fremstår JMK som et anerkjent og representativt janitsjarkorps gjennom mange og varierte konserter og spilloppdrag og som et synlig innslag i bybildet på merkedager som 1. mai og 17. mai.

Eva Bjerga Haugen er en Spellemannsnominert vokalist og musiker, låtskriver og pedagog utdannet fra UiS, Fakultet for utøvende kunstfag. Hun avsluttet sin mastergrad i utøvende musikk i 2012. Hun debuterte som klassisk pianist med Norsk Kringkastingsorkester i en alder av 15 år, i en TV-overført konsert i programserien Hovedscenen på NRK2, men gikk etter hvert over til fransk- og jazzstudier i henholdsvis Frankrike, Bergen og Stavanger. Haugen ble bl.a. kåret til Årets Stavangerkunstner i 2010 og var også finalist i den prestisjetunge konkurransen JazzIntro samme år. Hun mottok arbeidsstipend fra Norsk Jazzforum i 2014 og deltok også under det renommerte showcase-programmet Jazz Norway in Nutshell under NattJazz i Bergen samme år. I 2021 mottok hun igjen arbeidsstipend fra Norsk Jazzforum, og i 2022 mottok hun Rogaland Fylkeskommunes kulturstipend i musikk. I 2022 ga hun ut det kritikerroste julealbumet Stille Grender.

Nikolai Saglien Gausel er elev ved musikklinja ved Stavanger Katedralskole Bjergsted, begynte med sangundervisning på Sola Kulturskole da han var 10 år gammel og går nå på sang fordypning på Stavanger Kulturskole. Nikolai er medlem av Stavanger Domkirkes guttekor og i Ung Opera, som er et talent utviklingsprogram for unge klassiske sangere. Han vant publikumsprisen på Ungdommens Kulturmønstring i 2018, og mottok kulturstipend fra Sola kommune og Drømmestipend i 2019.

Praktisk

  • Konserten er i Fartein Valen

 

Elisabet Kvinnesland

Elisabet Kvinnesland

Seniorrådgiver