Gå til innhold
Foredragsholder Thomas Horne
< Kurs og arrangementer

Kunsten å ikke kaste mat, Bergen

Tør du gi blaffen i datostempling? Og vet du hva overforbruk av antibiotika kan føre til? Få med deg tips fra Thomas Horne om hvordan vi kan bekjempe matsvinn.

Kurset er avlyst

NITO avlyser alle fysiske arrangementer

NITO opprettholder normal medlemsservice så langt det lar seg gjøre, men avlyser fra og med 12. mars alle kurs og arrangementer. Dette gjelder fram til og med 30. juni 2020. Påmeldte deltakere vil bli kontaktet.

NITO og koronaviruset

 

Om bare noen tiår år vil ikke verden evne å produsere nok mat hvis vi fortsetter som nå. Allerede i dag overbelaster vi kloden, og i 2050 passerer vi 9 milliarder mennesker. Hva gjør vi da? Vel, i det minste kan vi slutte med å kaste en tredel av all maten vi produserer.

Til høytider og ferier er de aller fleste norske kjøleskap og matskap velfylte med innhold. Når fridagene er vel overstått og kjøleskapet bare litt mindre velfylt, hvor mye av maten kan fortsatt spises?

Eggene skal jo for eksempel være holdbare langt utover holdbarhetsdatoen, men hvor lenge egentlig? Og hva med gulosten som har fått noen små muggflekker? Må den bare kastes? Sånt lurer de fleste på innimellom, men som regel ender maten i søpla uansett. For sikkerhets skyld.

På dette kurset får tips om

  • Teknisk hva som skjer når matvaren blir dårlig 
  • Oppbevaring av mat for at den skal holde seg lengst mulig 
  • Hvordan vurdere holdbarheten med egne sanser? 
  • Hva du kan gjøre med råvarene dersom de blir stygg og ekkel, men fortsatt kan brukes? 
  • Oppskritfer på velsmakende måltider tilberedet av mat du ellers ville ha kastet

Thomas-Horne

Thomas Horne 

Han har gitt ut fem kokebøker, to lærebøker om menneskerettigheter, bestselgeren «Ølbrygging fra hånd til munn», «Balkongbønder» og den siste boken som kommer ut nå i høst; «Om Sider». Thomas har lang fartstid fra Amnesty International, Flyktninghjelpen og Global Dignity, og har solid kommunikasjonserfaring fra disse jobbene. Ettersom han har jobbet med menneskerettigheter, verdispørsmål og nødhjelp i mange av verdens verste krigssoner gjennom flere år, gjør de to diametralt ulike tilnærmingene til mat Thomas til en annerledes matformidler.

 

Kurs og arrangementer i Hordaland