Kunsten å ikke kaste mat
Tør du gi blaffen i datostempling? Og vet du hvor mye penger du kan spare på å redusere matsvinnet ditt?
Matsvinn er vår tids mest meningsløse klima- og miljøproblem. Om bare noen tiår vil ikke verden evne å produsere nok mat hvis vi fortsetter som nå. Hva gjør vi da?
Vel, i det minste kan vi slutte med å kaste en tredel av all maten vi produserer. Ikke bare er det bra for klima og miljø, du kan også spare masse penger på det, særlig nå som matprisene fyker i været.
I dette foredraget får du lære mer om:
- Hvordan matsvinn påvirker klima og miljø
- Hva som teknisk sett skjer når de ulike matvarene blir gamle, og hva som er farlig og ikke
- Oppbevaring av mat for at den skal holde seg lengst mulig
- Hvordan vurdere holdbarheten med egne sanser, og gi blaffen i datostemplingen
- Hva du kan gjøre med råvarene dersom de blir stygge og ekkle, men fortsatt kan brukes
- Noen oppskrifter på velsmakende måltider tilberedt av mat du ellers ville ha kastet!
Praktisk informasjon:
- Dørene åpnes kl. 18.00, foredraget starter kl 19.00
- Foredraget holdes i Stromen biblioteks Litteratursal
- Påpir, biblioteksbaren, er åpne i forkant av foredraget
- Arrangementet er åpnet for alle, NITO-medlem eller ikke, og det er først til mølla med å finne plasser i salen.
Thomas Horne er forfatteren bak boka "Kunsten å ikke kaste mat". Dette er en systematisk gjennomgang av hvordan du som forbruker kan bidra til å redusere verdens matkasting, ved å starte med deg selv.
Siden 2000 har Thomas gitt ut en rekke bøker om mat og drikke, lærebøker i samfunnsfag, bestselgeren Ølbrygging fra hånd til munn, og Den store klimaguiden som han fikk Brageprisen for i 2020. Thomas har også lang fartstid fra Amnesty International, Global Dignity og Flyktninghjelpen, der han har jobbet med menneskerettigheter, verdispørsmål og nødhjelp i mange av verdens verste krigssoner.
Medlemsfordeler
NITO-medlemmer har tilgang på markedets kanskje beste tilbud innen blant annet bank og forsikring.
Vi gir nyttig karriereveiledning og har et bredt kurstilbud som hever din kompetanse.