Hvordan er matsikkerheten i Norge?
Hva skjer i Norge når tilgangen til korn ikke er som i et normalår? Bli med på en lærerik og sosial aften arrangert av NITO mat og drikke for deg som jobber med, eller er interessert i næringsmidler.
Etter 2 år med pandemi er det behov for å møtes igjen.
NITO mat og drikke stiller med engasjerte ressurspersoner som gir deg kunnskapen du trenger for å forstå dagens situasjon.
Arne Bardalen, spesialrådgiver i Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO), vil fortelle om:
- Matsikkerhet
- Bærekraft
- Klimarisiko i verdikjeden
- Endringer i det norske matsystemet
- Selvforsyningsgrad
- Grenseoverskridende risiko
- Dagens kornsituasjon i Norge
Torunn Nordbø, daglig leder for brodogkorn.no, kommer og prater om:
- Hva spiser vi av korn og kornbasert mat
- Hvor mye produserer vi selv og hvor mye importerer vi
- Hva kan økes i norsk kornproduksjon, er det realistisk å øke forbruket av bygg og havre?
Torunn Nordbø er utdannet ernæringsfysiolog og har tilleggsutdannelse innen mat, kommunikasjon og ledelse. Nordbø har ledet Opplysningskontoret for brød og korn siden 2007, og har erfaring fra både offentlig forvaltning, næringsorganisasjoner og eget firma.
Finn ditt kurs:
NITO arrangerer en rekke ingeniør- og teknologifaglige kurs. – Hvilke kurs vil du delta på?
Teknologihistorie og ressursutnyttelse
Stiftelsen Norsk Teknisk Museum, Oslo, 19. mai 2022
Introduksjon til innovasjon og bærekraft
Webinar, Norge, 23. mai 2022
Bærekraft er grønn, rød og blå
Webinar, Norge, 24. mai 2022
Slik kan du implementere bærekraft i din bedrift
Webinar, Norge, 30. mai 2022
Slik kan vi heve velferden dette århundre
Webinar, Norge, 31. mai 2022
