Gå til innhold
Klimaendringer. Bilde: Getty Images.
< Kurs og arrangementer

Menneskeskapte klimaendringer, fysisk møte

Hør hvordan mennesker påvirker klimaet som fører til hetebølger, ekstremregn og tørkeperioder.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under
Loading

 

Dagens klimaendringer er de raskeste og mest omfattende på tusenvis av år. Menneskelig aktivitet påvirker klimaet, og bidrar til å gjøre hetebølger, ekstremregn og tørkeperioder kraftigere og hyppigere.

Klimaendringene påvirker i dag alle verdenshjørner og vi vil se flere endringer etter hvert som temperaturen øker. Hvis vi skal begrense oppvarmingen til 1,5 grader, må vi kutte utslippene av klimagasser raskt og omfattende.

FNs klimapanel sin sjette hovedrapport presenteres av meteorolog Mari Sand fra Cicero. Hun har spesiell interesse for atmosfæriske partikler.

Praktisk informasjon

  • 16.00 -16.30 Servering av rundstykker og kaffe 
  • 16.30 -18.30 Faglig presentasjon

    Spørsmål om arrangementet kan rettes til NITO Buskerud eller leder NITO pensjonistene ved Carl Erik Thielemann, ce-thi@online.no eller mobil 918 00 778

Maria Sand 

profile_116.jpg

Maria forsker på partikler og andre kortlevde komponenter i atmosfæren med fokus på sotpartikler og klimaendringer i Arktis. Til dette brukes globale klimamodeller, slik som den norske klimamodellen, NorESM.

Hun har en doktorgrad i meteorologi og oseanografi fra Universitetet i Oslo (2014). Hun har også jobbet to år som gjesteforsker ved NASA Goddard Institute for Space Studies i USA. 

Kari Gjestvang

Seniorrådgiver