Gå til innhold
Thomas Nilsen holder foredrag
< Kurs og arrangementer

Norge-Russland i Nord - fra lav spenning til økt militarisering

Hvordan påvirker den økte spenningen mellom Russland og Vesten forholdene i Nord? Dette blir tema når Thomas Nilsen, redaktør i Barents Observer, inntar biblioteket i Longyearbyen.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading
Vi fant ingen opplysninger om deg. Sjekk at mobilnummeret er riktig eller skriv inn opplysningene som mangler
Stemmer opplysningene? Hvis ikke, oppdater i skjema
Loading

 
* Påkrevd felt

Få dager før Moskvas brutale invasjon av Ukraina gjennomførte den russiske Nordflåten en atomvåpenøvelse i Barentshavet av et omfang vi ikke tidligere har sett. Øvingsområdet strakte seg helt til Bjørnøya i vest og sendte et tydelig signal til NATO om Russlands vilje og evne til å inkludere hele Barentshavet i bastionforsvaret hvis nødvendig.

Vladimir Putins nye marinestrategi fremlagt i august i år fremhever forsvar av Arktis "med alle midler", inkludert økt aktivitet rundt Svalbard. Hvordan påvirker Ukraina-krigen norsk-russiske forhold i nord, og hva skjer i det russiske nord i en tid da landet blir mer og mer isolert fra internasjonalt samarbeid?  

Dette vil Thomas Nilsen fortelle mye mer om i foredraget, som er et eksklusivt tilbud til befolkningen på Svalbard. Det vil være mulighet for å kjøpe seg noe og spise og drikke i kafeen på biblioteket. 

Dette er et arrangement som gjøres i samarbeid med Longyearbyen folkebibliotek og er åpent for alle. Ved stor pågang vil NITO-medlemmer prioriteres.

Thomas Nilsen.jpg

Thomas Nilsen er redaktør for nettavisen Barents Observer, det eneste mediet i Norge som publiserer både på engelsk og russisk om forhold i nord.

Hvorfor velge NITO?

Vårt beste tips for å verve nye medlemmer er å fortelle hvorfor du selv er medlem, og hva NITO betyr for deg. Hvis du likevel trenger noen ekstra argumenter, har vi laget en liste som kan være til hjelp.

Ni gode grunner til å velge NITO

Aktuelle kurs og arrangementer for NITO Svalbard