Gå til innhold
Foto:Municipal Archives of Trondheim from Trondheim, Norway
< Kurs og arrangementer

Omvisning i Adolf Øiens leilighet

Hvem var Adolf Øien? Jo, han var faktisk Trondheims rikeste- og den eneste industrimannen av betydning i sin tid, ifølge forfatter Terje Bratberg. Bli med på spennende omvisning i Trondheims fjongeste leilighet anno 1900.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under
Loading

Byens rikeste mann

Jens Carl Frederik Hilfling-Rasmussen/NTNU UBAdolf Ferdinand Øien (1849 - 1918) var en fascinerende personlighet. Han var sønn av en brennevinshandler og arbeidet seg opp til å bli den største industrimannen i Trondheim og byens rikeste mann. Øien opererte i en periode da mange gamle handelshus gikk over ende, og "de nye menn" kunne overta etter de aristokratiske grossererne i Kjøpmannsgata. 

Adolf Øiens leilighet ble åpnet på hans 100-års dødsdag, 19. november 2018. Adolf var gift med Karen Emilie Øien. De eide en leilighet i Prinsens gate 4 B og Sandgata 7, i tillegg til gården Midtsand i Malvik og By gård i Steinkjer. Leiligheten på Sverresborg inneholder møbler hentet fra disse fire stedene. Dette er en herskapsleilighet hvor til dels meget velstående apotekere har hatt sine hjem. Leiligheten har tolv rom. 

Konservator Terje Bratberg guider omvisningen. Han er en norsk historiker og forfatter, og har blant annet utgitt en biografi om Adolf Øien. 

Praktisk

  • Oppmøte ved inngangen til Sverresborg Folkemuseum.
  • Det blir servering av snitter og kaffe i Borgstua etter omvisningen. 

 

Forum for Etablerte Teknologer

Omvisningen arrangeres av Forum for Etablerte Teknologer (FET). FET er en arena hvor ingeniører og teknologer over 35 år samles i faglige, kulturelle og sosiale fora for å knytte kontakt og utveksle erfaringer.

Har du tips eller ønsker til andre arrangementer? -Ta gjerne kontakt med !