Gå til innhold
Santiago de Compostela
< Kurs og arrangementer

Alle veier fører til Santiago de Compostela

Camino de Santiago er et stort nettverk av gamle pilgrim-ruter som strekker seg over hele Europa og kommer sammen ved graven til Jakob, Jesus disippel, i Santiago de Compostela i Nordvest-Spania.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Den mest kjente og populære ruten til Camino de Santiago er Camino Frances som strekker seg 780 km fra St. Jean-Pied-du-Port nær Biarritz i Frankrike til Santiago.

Denne ruten blir «matet» av tre store franske ruter: Voie de Tours, Voie de Vezelay og Voie du Puy. Andre kjente spanske ruter er Camino Inglés fra Ferrol eller A Coruña, Via de la Plata fra Sevilla og Camino Portugues fra Lisboa eller Porto.

«Alle veier fører til Santiago de Compostela»

Foredraget «Alle veier fører til Santiago de Compostela» av Svein Harthor Andersen, forteller historien om Jakob og hvordan pilegrimsveiene oppsto, den historiske utvikling av pilegrimsvandringen, samt egne erfaringer og bilder fra min tur langs Camino Frances.

Veien er den samme. Det er også målet. Men mens fortidens pilegrimers drivkraft var religiøs, går tusenvis av moderne mennesker til Santiago de Compostela for å komme vekk fra sine hektiske, materialistiske liv. Kirsti Ellefsen

Program

  • Lunsj kl. 12.00
  • Foredag kl. 13.00

Camino de.jpg

NITOs pensjonistprogram høsten 2019

Oslo og Akershus-avdeling