Gå til innhold
< Kurs og arrangementer

Rik på kontraster

Nycomeds historie i Norge om kontrastmiddelutvikling fra innlisensiering til verdensledende innen utvikling.

Ekstern påmelding

Påmelding (fysisk på Teknisk museum)

Påmelding (streaming)

Nyegaard & Co., kjent som Nyco, og i dag en del av GE Healthcare, med to fabrikker i Norge, ble et av de ledende farmasøytiske firmaene i Norge, ikke minst takket være systematisk markedsarbeid med innarbeidelse av merkevarer som Globoid.

Vellykket salg av husholdningslegemidler ga overskudd til forskning og utvikling som ga verdensledende posisjoner innen spesialområder på diagnostikk og behandling.

I dag er det GE Healthcare som viderefører diagnostikk-delen av virksomheten, mens Nycomed lever som merkenavn på reseptfrie legemidler produsert av japanske Takeda. Den opprinnelige fabrikken på Sandaker ble revet i 2017, men tvers over veien lever fabrikken fra 1960-tallet i beste velgående som en av de siste gjenværende industriproduksjonsanlegg innenfor Ring 3 i Oslo.

Foredraget er ved professor Knut Sogner er en av våre fremste økonomi- teknologi- industri- og bedriftshistorikere, som i 1994 ga ut boken «Rik på kontraster» i samarbeid med Rolv Petter Amdam.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Meld deg på (ekstern link), og du vil få tilsendt lenke til streamingen i forkant av arrangementet.

Teknologihistorisk gruppe

Teknologihistorisk gruppe er et foredragssamarbeid mellom NITO Oslo og Akershus, Venneforeningen på Teknisk Museum, Tekna Oslo og Norsk Teknisk Museum. Målet er å sette fokus på hvilken betydning vår yrkesgruppe har spilt i samfunnsutvikling.

Kurs og arrangementer i Oslo og Akershus

Se hva som skjer i avdeling Oslo og Akershus framover.