Gå til innhold
Kvinne med tang som bart Foto: GettyImages
< Kurs og arrangementer

Sanking av spiselig tang og tare

Oppdag naturens matskatter – nyttevekstkurs med teori og tur

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Vi fant ingen opplysninger om deg. Sjekk at mobilnummeret er riktig eller skriv inn opplysningene som mangler

Stemmer opplysningene? Hvis ikke, oppdater i skjema

Loading

Arbeidsgiver

Loading

Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under

Loading

Aktiviteter

mandag 19.05.2025 17:00-20:00

mandag 19.05.2025 17:00-21:00

Oppmøte: 1. etg, NITO Trøndelag sør sitt kontorbygg, Strindfjordvegen 1, 7053 Ranheim Tid: 17:00 - 21:00 Bevertning: Enkel - gi beskjed i kommentarfeltet dersom du har noen mathensyn eller allergier.

mandag 26.05.2025 17:00-20:00

Oppmøte: Lade kai, Leiv Eirikssons vei 42, 7040 Trondheim (på parkeringsplassen like ved) Tid: 17:00 - 20:00  Bekledning: Kle deg etter været. Vi følger stier, men noen områder kan være våte eller ha brennesle – gode sko og langbukser anbefales. Sankeutstyr: Alt nødvendig utstyr lånes ut.




* Påkrevd felt

Bli med på en inspirerende reise i naturens spiskammer! Kurset starter med en teoretisk innføring innendørs mandag 19. mai, der du lærer å gjenkjenne spiselige ville vekster, få tips til bruk i matlaging og forstå grunnleggende regler for bærekraftig sanking.

Uken etter, mandag 26. mai, møtes vi til en 3-timers nyttevekstvandring langs vakre Ladestien i Trondheim. Her får du bruke kunnskapen i praksis og oppleve naturens mangfoldige smaker i landskap som fjære, skog og eng. Vi utforsker tang med trøffelpreg, sitrusduftende urter og planter med hint av vanilje, mandel og ananas.

Turen gir også rom for refleksjon rundt hvordan naturen har vært en viktig matressurs gjennom historien – og hvorfor det er viktig å kunne skille nyttevekster fra giftige forvekslinger.

Du velger selv i påmeldingen om du deltar én eller begge dager. 

Praktisk informasjon mandag 19. mai:

Oppmøte: 1. etg, NITO Trøndelag sør sitt kontorbygg, Strindfjordvegen 1, 7053 Ranheim
Tid: 17:00 - 21:00
Bevertning: Enkel - gi beskjed i kommentarfeltet dersom du har noen mathensyn eller allergier. 

Praktisk informasjon mandag 26. mai:

Oppmøte: Lade kai, Leiv Eirikssons vei 42, 7040 Trondheim (på parkeringsplassen like ved)
Tid: 17:00 - 20:00 
Bekledning: Kle deg etter været. Vi følger stier, men noen områder kan være våte eller ha brennesle – gode sko og langbukser anbefales.
Sankeutstyr: Alt nødvendig utstyr lånes ut.

Om turlederen

Turen ledes av Jim-André Stene, grunnleggeren av Trøndelag Sankeri og en erfaren sanker. Han har medforfattet Soppsankeboka sammen med Jørgen Ravneberg og har vært nominert til både Årets Lokalmatgründer og Matprisen med Trøndelag Sankeri. I tillegg til å forsyne restauranter med ville ingredienser, holder han kurs og turer for å spre kunnskap om nyttevekster. Han samarbeider også med Up Norway for å skape opplevelser der bærekraft står i fokus.

Arrangementer for medlemmer i NITO Trøndelag