Gå til innhold
< Kurs og arrangementer

Pensjonist: Teaterforestillingen Kristin Lavransdatter

I Kjersti Horns regi blir den folkekjære historien om Kristin Lavransdatter kraftfull og høydramatisk, enkel og inderlig.

Arrangementet er fulltegnet og lukket for påmelding.

Ingrid Unnur Giæver (Kristin Lavransdatter)  Foto: Signe Fuglesteg Luksengard

Nærmere hundre år er gått siden Sigrid Undset ga ut den historiske romansyklusen om Kristin Lavransdatter. I sine livsvalg drives Kristin av nysgjerrighet og begjær – krefter som stadig står i konflikt med normer og moral. Sjeldent er et menneskes fysiske og mentale smerte beskrevet med større råhet. Det er beskrivelser som sammen med drap og voldtekt, sykdom og kjærlighet, tvil og tro viser kompleksiteten og kontrastene i et menneskeliv.

Det handler om middelalderkvinnen Kristin Lavransdatter og hennes liv fra oppveksten i Gudbrandsdalen, til hun dør på Reins kloster utenfor Trondheim. Her skildres den stormende og problematiske kjærligheten til Erlend, hennes prøvelser som mor, et turbulent forhold til egen familie og en sterk tro.

Før forestillingen blir det en enkel servering.Vi treffes kl.18.00 i fojaeen. Forestillingen starter kl.19.00 og varer til ca. kl. 23.00.