Gå til innhold
Naturbilde fra Kaldvell.
< Kurs og arrangementer

Familietur til Kaldvell

Bli med på en fantastisk naturopplevelse i Lillesand med familien. Lokalhistoriker og visesanger Terje Ellefsen vil fortelle historier og spille.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema

NITO avlyser alle fysiske arrangementer

NITO opprettholder normal medlemsservice så langt det lar seg gjøre, men avlyser fra og med 12. mars alle fysiske kurs og arrangementer. Dette gjelder fram til og med 30. juni. Påmeldte deltakere vil bli kontaktet.

NITO og koronaviruset

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under
Loading

Aktiviteter

lørdag 22.08.2020 13:00-17:00

Feltet er påkrevd

Informasjon om turen

Turområdet Kaldvell i Lillesand oser av historie og nydelig natur. Vi besøker nedre deler av Kaldvellvassdraget (også kalt Stigselva). Her vil vi se rester av Kaldvil Træsliperi, som var Lillesands største arbeidsplass fra slutten av 1800-tallet og helt fram til 1962. I 1930-årene var 70 personer sysselsatt ved tresliperiet. Bygningene brant i 1974, men det finnes mye rester etter industrien som er blandet inn med det vakreste naturlandskapet Lillesand har å by på.   

Terje Ellefsen.jpg

Vi vil i tillegg gå en runde rundt Nedre Lonestem hvor vi ser en restaurert tømmerrenne. Etter turen blir det visesang med Terje Ellefsen ved Sådeholla. Terje Ellefsen er lokalhistoriker og plateaktuell visesanger. Terje har master i historie og har vært drivkraften i utviklingen av Lillesand kommune sin kulturminneplan. Ta gjerne med nistepakke og drikke.  

Praktisk informasjon 

Vi møtes ved Kaldvild Gård (offentlig parkeringsplass) og går en snau kilometer på grusveg fram til selve industritomta. Ved behov for skyss fra parkeringsplassen og inn til industritomta, gi beskjed så ordner vi det.

Turen til Nedre Lonestem går delvis på opparbeidet sti og delvis på skogsti. Her kan du alternativt ta plass i naturamfiet ved Sådeholla. 

Førstemann til mølla-prinsippet gjelder ved påmelding, og vi har satt en begrensning til 70 deltakere. Det er ingen værforbehold. 

Vi forholder oss til enhver tid til de gjeldene råd fra myndighetene når det gjelder Covid-19.

Esben Gundersen

E-post:

Mobil: 94093210 

Flere arrangementer i Agder

Bli medlem i NITO 

Gjør som over 91.000 andre ingeniører og teknologer. Med gode medlemsfordeler får du mer å rutte med i hverdagen.

Ordinær fagforeningskontingent er fradragsberettiget. For 2020 kan du trekke fra inntil kr. 3850,- i din skattepliktige inntekt.

Bli medlem i dag