Gå til innhold
Bilde av Tyrifjorden hotell
< Kurs og arrangementer

Dagstur til Villa Fridheim og Tyrifjorden hotell

Pensjonistutvalget har gleden av å invitere til tur for medlemmer og ledsagere. Denne gangen besøker vi blant annet Villa Fridheim og Tyrifjorden Hotell

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading
Vi fant ingen opplysninger om deg. Sjekk at mobilnummeret er riktig eller skriv inn opplysningene som mangler
Stemmer opplysningene? Hvis ikke, oppdater i skjema
Loading

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under
Loading

Aktiviteter

torsdag 19.05.2022 07:00-21:00

Aktivitetsvalg er påkrevd

 
* Påkrevd felt

Vi har avreise klokken 07.00 fra Larvik jernbanestasjon, og har første stopp ved Gamle Eidsfoss Kro hvor vi får servert rundstykker og kaffe. Kroa holder til i noen av Eidsfos Jernverks gamle arbeidsboliger, og består av 4 koselige stuer fra litt forskjellige tidsepoker. 

Ca kl.10.15 reiser vi videre, og neste stopp er på Glassøyet. Nøstetangen i Hokksund 1741-1777 var Norges første glasshytte og er mest kjent for de vakre graverte glassene, pokalene og de flotte lysekronene. Her kan man få handlet, om noe skulle friste.

11.45 drar vi videre mot Krøderen, her skal vi besøke Villa Friedheim. Vi får servert karbonadesmørbrød og kaffe ved ankomst, og klokken 13.45 får vi høre husets historie som tar ca 30 minutter. 

Ca 15.15 - 15.30 kjører vi videre til Tyrifjorden hotell hvor vi skal spise middag 16.30. Hotellet ligger vakkert til i vannkanten av Tyrifjorden. Her får vi servert oksestek med tilbehør og karamellpudding med kaffe til dessert. Etter middag setter vi kursen hjemover igjen.

Praktisk informasjon:

 • Avreise Larvik jernbanestasjon kl. 0700
 • Avreise Sandefjord busstasjon kl. 0720
 • Avreise Sem (Cirkle K) kl. 0740
 • Avreise Tønsberg jernbanestasjon kl. 0755
 • Avreise Horten busstasjon kl. 0830
 • Avreise Gullhaug, Holmestrand kl. 0900
 • Transport med moderne turbuss
 • Drikke er ikke inkludert
 • Pris for medlemmer kr. 600/ ledsagere kr. 1300
 • Gi beskjed i påmeldingsskjema om eventuelle allergier eller matintoleranser.
 • Faktura sendes ut fra NITO i etterkant av turen. Avmelding etter 25. april vil bli fakturert for egenandelene

Villa Fridheim

Eventyrhuset Villa Fridheim er et av Norges største og best bevarte hus i sveitserstil. I tillegg til den flotte villaen med den spesielle arkitekturen, tar vi vare på vår immaterielle kulturarv med særlig fokus på eventyr og fortellinger i vårt eventyrmuseum.

Utstillinger, konserter og arrangementer er med på å understreke vår samfunnsoppgave og den eventyrlige opplevelsen du får når du besøker vårt "Soria Moria" slott. Den imponerende hallen er dekorert med store eventyrmalerier av Egil Thorin Næsheim. Eventyrtablåer av dukkemaker Ingebjørg Andersen Lithell opplever du i flere etasjer, og hvert år er det en ny kunstutstilling på Villa Fridheim.

I underetasjen finner du en utstilling om de som samlet, fortalte og illustrerte eventyrene, i tillegg til temporære separatutstillinger av nålevende eventyrkunstnere. Museet er i hovedsak viet livsverkene til Peter Christen Asbjørnsen og Jørgen Moe, men andre eventyrsamlere hører naturligvis også med. Brødrene Grimm, som var Asbjørnsens og Moes største inspirasjonskilder, er selvfølgelig også tilstede.

Her finner du troll, eventyr og arkitektur så velkommen til et eventyrlig besøk!

Spørsmål om arrangementet?

Kontakt , medlem i pensjonistutvalget Vestfold

Telefon: 90866323

Kursliste Vestfold - pensjonister