Gå til innhold
Fotograf: Hans Petter Sørensen. Mennesker i zipline
< Kurs og arrangementer

Via ferrata og zipline

Vi gjentar suksessen fra i 2022 og kickstarte sommeren med årets tøffeste opplevelse. Bli med på en bratt, luftig og spennende opplevelse i Mosjøen.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Vi fant ingen opplysninger om deg. Sjekk at mobilnummeret er riktig eller skriv inn opplysningene som mangler

Stemmer opplysningene? Hvis ikke, oppdater i skjema

Loading

Arbeidsgiver

Loading

Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under

Loading

Aktiviteter

lørdag 15.06.2024 10:00-16:00

Faktura sendes til

Fakturaadresse

Annen fakturamottaker

Loading* Påkrevd felt

Dette er en guidet tur i Øyfjellet, der man får mulighet til å prøve fjellklatring i trygge omgivelser og uten særlige forkunnskaper.

Første delen av turen går via en nybygd sherpasti opp Trongskaret. Innsteget til selve via ferrataen ligger på rundt 350 moh. Her kobler man seg på en wire som er delt inn i to ulike lengder. Mellom lengdene nytes matpakken, med fantastisk utsikt over Mosjøen.

Når man har kommet seg opp, går turen ned den flotte Helgelandstrappa til startpunktet av zipline på ca 70 m.o.h. Her sikres man med kroppssele til wiren, før man suser 700 meter over lakseelva Vefsna. Nyt nydelig utsikt over nærområdet og den velkjente Sjøgata i Mosjøen sentrum i Nord-Norges lengste zipline. 

Du vil garantert få gåsehud, føle kribling i magen og få en opplevelse du sent vil glemme.   

Via ferrata er italiensk og betyr jernsti, en tilrettelagt rute i fjellet. Det er montert en wire i fjellet, og ruten er lagt hvor man kan finne naturlige grep og trinn som feste.

Praktisk informasjon: 

  • Det er mulighet for å ta med én venn eller familiemedlem som ikke er NITO-medlem
  • Egenandel på 200,- for medlemmer, 500,- for ikke medlemmer som blir sendt ut på faktura til nettbanken eller på e-post. Husk å huke av for faktura sendes til privatadresse, ikke arbeidsgiver. 
  • Møteplass er på «Øya» nedenfor Øyfjellet og det tar ca 15 minutter å gå fra sentrum. Følg skilting mot flyplassen og gå/kjør over brua. Så snart man har passert brua tar man til høyre og fortsetter mot fjellet til man på venstre side av veien ser kiosken merket med Hinorth-logo.
  • Erfaren guide og alt nødvendig utstyr som sele, hjelm og falldemper er inkludert
  • Aldersgrense 12 år, minimum 40 kg og maksimum 120kg 
  • Ta med dagstursekk med matpakke og drikke, klær etter vær og hansker (kan kjøpes hos guiden). Vi anbefaler stødige sko med godt grep, gjerne med wibramsåle. 
  • Turen tar 5-6 timer totalt og har moderat vanskelighetsgrad. Tenk gjennom om du er istand til å gjennomføre hele turen før du melder deg på. 

NITO Nordland arrangerer denne flotte aktiviteten for deg og en venn i samarbeid med Hinorth.

Ekstra trygg med NITO Ulykkesforsikring

En ulykke skjer ofte når du minst venter det - en tur i fjellet, joggetur eller kanskje i hjemmet.

Godt å vite at NITO Ulykkesforsikringer hjelper deg økonomisk med behandlingsutgifter, i tillegg en erstatning ved medisinsk invaliditet som følge av skaden.

Kjøp NITO ulykkesforsikring